• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Valeriu Munteanu: „Botezul rușinos al Coaliție Proeuropene”

    Valeriu Munteanu: „Botezul rușinos al Coaliție Proeuropene”

    24.06.2013  

    Declarația Parlamentului cu privire la situația actuală a procesului de reglementare a diferendului transnistrean, actul de botez al Coaliției Proeuropene (entitate politică apărută prin fătare, nu prin naștere), s-a dovedit a fi un eșec total.

    Membrii Coaliției de guvernare au capitulat în fața PCRM și, în mod implicit, în fața Federației Ruse, adoptând un document favorabil Kremlinului, unde pentru prima dată de la încheierea conflictului, nu se cere retragerea armatei de ocupație ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

    Acest document a imaculat imaginea sângeroasă a Federației Ruse, cocoțând agresorii ocupanți în capul mesei de negocieri.

    Regula la K.G.B. a rămas neschimbată: intrarea o rublă, ieșirea două, iată de ce,  probabil, avem parte de o politică lipsită de verticalitate și demnitate.

    Fracțiunea Partidului Liberal, cere publicarea stenogramei de la ședința Parlamentului de vineri, 21 iunie, în partea ce ține de adoptarea Declarației, pentru ca toată lumea să-și cunoască „eroii”.

    Cei 76 de deputați au adoptat un document, care pare să fi fost întocmit în limba rusă la Ambasada Federației Ruse la Chișinău, iar în Parlament a fost doar tradus în limba română, cu multe greșeli de exprimare și supus votului.

    Altfel nu există nici o explicație pentru numărul mare de greșeli gramaticale și calchieri care au fost corectate de către subsemnatul, dar și de alți deputați, inclusiv de către lingvista Ana Guțu, membră a grupului de elaborare a acestui act, care se pare că, la fel ca și ceilalți deputați din coaliție, a citit acest document doar în ședința în plen a Parlamentului.

    Fiind convinși că deputații din Coaliție au fost simpli executori ai unui plan machiavelic rusesc, este imperios necesar să aflăm cine este autorul de fapt al declarației votate vineri de Parlamentul Republicii Moldova?

     Valeriu Munteanu,
    Vicepreședinte PL, Președintele Fracțiunii PL în Parlament

    sursa: munteanu.md


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    24 iunie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com