• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Corina Fusu a participat la Atelierul de lucru Regional „Egali şi Consolidaţi: Participarea Femeilor în Politică”

    Corina Fusu a participat la Atelierul de lucru Regional „Egali şi Consolidaţi: Participarea Femeilor în Politică”

    11.06.2013  

    Corina Fusu, vicepreşedinte PL, preşedintele OFL,  a participat în perioada  10-11 iunie 2013 la Atelierul de lucru Regional „Egali şi Consolidaţi: Participarea Femeilor în Politică”, la Chişinău. Atelierul a  reunit  experţi în domeniul egalităţii de gen, dar şi deputate din Belarus, FYR Macedonia, Georgia, Muntenegru, România, Serbia, Suedia, Ucraina şi Republica Moldova.

    Acest eveniment a avut drept scop prezentarea principalelor concluzii ale Raportului PNUD privind implicarea femeilor în politică, care a oferit o privire de ansamblu asupra problemei participării femeilor în domeniul politic în regiunea ţărilor CSI.  

     Pentru a face cunoscute bunele practici în promovarea activismului politic al femeilor, au fost  prezentate şi măsuri dovedite a fi eficiente printre care: cotele legislative, cotele voluntare asumate de catre partidele politice, diferitele tipuri de structuri ale femeilor deputaţi, dezvoltarea reţelelor, promovarea imaginii decente a femeilor în politică prin intermediul mijloacelor media.

    Cu referire la aceasta, Corina Fusu a menţionat: „Creare unei structuri pentru femeile deputaţi în Parlamentul RM este un instrument eficient pentru avansarea agendei ce ţine de problemele femeilor în particular, dar şi a întregii societăţi în general: servicii medicale de calitate, violenţă domestică ş.a. Femeile trebuie să  înveţe să fie solidare în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor strigente cu care ne confruntăm. Este important ca în acest demers să fim sprijinite de către oragnismele internaţionale precum Naţiunile Unite, PNUD, OSCE, UN Women”.


    În cadrul acestui eveniment au propuse mai multe recomandări pentru Republica Moldova şi alte state, cu privire la problema participării femeilor în politică.
    Fotografie
    Fotografie

    Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
    11 iunie 2013

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com