• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Valeriu Munteanu: Panglica lui Voronin în „statul lui Cremene”

    Valeriu Munteanu: Panglica lui Voronin în „statul lui Cremene”

    08.05.2013  

    Ieri dimineaţă am primit în poşta electronică o scrisoare (care avea ataşată poza alăturată) a unui cetăţean indignat de samavolnicia funcţionarilor, care pe banii contribuabililor îşi fac publicitate politică.

    Intrigat, dar şi deranjat, am făcut câteva interpelări, ca să aflu cine este demnitarul din Guvern, care îşi exteriorizează sentimentele de admiraţie pentru Armata Roşie pe caroseria unui automobil proprietate publică.

    Am aflat, surprins, că acest automobil cu numere guvernamentale RM G 077, este pus la dispoziţia tovarăşului Vladimir Voronin, în calitatea acestuia de fost preşedinte al Republicii Moldova (şi concomitent prim-secretar al PCRM, chiar dacă la 5 aprilie 2005, cu ocazia realegerii acestuia în funcţie de şef al statului, a promis solemn că va renunţa pe durata mandatului de preşedinte al R. Moldova, la funcţia de conducător al tuturor comuniştilor moldoveni, chiar şi a celor din afara PCRM).

    Este arhicunoscută obsesia lui Voronin, de a preaslăvi acţiunile armatei, care eliberându-ne de fascişti, a uitat să mai plece acasă, ocupându-ne şi chinuindu-ne, însă este gravă tendinţa de a trata bunurile publice drept bunuri personale, susceptibile de a fi transformate în purtătoare de agitaţie partinică.

    Dacă unii îşi permit astăzi să atârne însemne străine pe un vehicul proprietate publică, mâine putem asista, Doamne fereşte!, şi la arborarea unor drapele străine pe instituţii publice.

    Nu putem decât să ne întrebăm dacă această manifestare de obedienţă faţă de „fratele mai mare” a fost sau nu aprobată de către prim-ministru interimar, la fel cum putem doar să ghicim dacă şi-ar fi agăţat şi Vladimir Filat o asemenea panglică pe automobilul cu numere RM G 001, dacă ar fi fost în continuare prim-ministru.

    Logica evenimentelor de săptămâna trecută, când s-a formalizat o coaliţie previzibilă între PCRM şi PLDM (cel mai probabil, cu girul Moscovei), ne face să credem că acţiunile fostului prim-ministru, nu se vor deosebi cu mult de cele ale proaspătului său tovarăş de alianţă.

    Oare după reacţia bolnăvicioasă a liderului comuniştilor din această dimineaţă, care a criticat dur intransigenţa forurilor europene faţă de gravele derapaje democratice întreprinse de tandemul PCRM—PLDM, vom asista şi la o desolidarizare a liderului partidului verde de partenerii europeni?
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com