• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Preşedintele OFL Chişinău a participat la Conferinţa Internationala privind migraţia care a avut loc la Moscova, Federatia Rusa

    Preşedintele OFL Chişinău a participat la Conferinţa Internationala privind migraţia care a avut loc la Moscova, Federatia Rusa

    09.04.2013  
       Sambata, 06 Aprilie 2013, Eugenia Iurco, presedinta OFL, Chisinau sectorul Centru a particpat la Conferința Internationala privind migrația, organizată de Partidul "Yabloko" și ALDE care a avut loc la Moscova, Federatia Rusa.

       Eugenia Iurco a prezentat situatia Republicii Moldova. Zilnic, Moldova pierde 106 oameni, în medie, în fiecare oră pleacă în altă țară 4 moldoveni. La moment, mai mult de 700.000 de cetățeni ai Republicii Moldova sunt în afara graniței.

       Migranţii bărbaţi reprezintă 64,5% din fluxul migraţional total, ceea ce înseamnă că mobilitatea spre alte ţări, cu excepţia Italiei, este dominată de bărbaţi, majoritatea migranţilor vin din mediul rural - 70.7 % în comparaţie cu 29.3% din mediul urban. Reflectînd structura forţei de muncă după nivelul de studii, majoritatea migranţilor deţin studii medii 64.17%, precum procentul celor cu studii primare sau fără studii este de 10.7% din total, pe cînd în structura forţei de muncă aceştia reprezintă 22.7%.

       Unul din principalul mecanism de gestionare a fluxurilor migraţionale este Legea cu privire la migraţia de muncă nr. 180 din 10.07.2008 care reglementează activitatea de muncă provizorie a lucrătorilor imigranţi, condiţiile de acordare, prelungire şi revocare a dreptului la muncă şi a dreptului de şedere provizorie în scop de muncă, precum şi condiţiile de angajare provizorie în scop de muncă a cetăţenilor Republicii Moldova în străinătate.

       Mebrii delgatiei ALDE (Marea Britanie Estonia, Germania, Suedia, Finlanda,) printre care și Vice-președintele ALDE Astrid Thors la Conferință au reiterat încrederea în ceea ce face Partidul Liberal în situația de criză politică a Republicii Moldova. De asemenea au subliniat căvor interprinde ce este necesar pentru a demonstra suportul lor pentru ca Partidul Liberal să-și poatămenține poziția fermă declarată.

    Departamentul Comunicare si Imagine al PL
    9 aprilie 2013

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com