• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: Candidatura la funcţia de premier pânâ la sfârşitul săptămânii

    Mihai Ghimpu: Candidatura la funcţia de premier pânâ la sfârşitul săptămânii

    19.03.2013  

    Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susţine că este real ca să fie identificată o candidatură la funcţia de prim-ministru pânâ la sfârşitul săptămânii curente, dar acest fapt depinde de liderul liberal-democrat Vlad Filat, transmite IPN.

    Mihai Ghimpu a declarat, în cadrul emisiunii „În Profunzime” la Pro TV că soluţia este ca PLDM să vină cu o altă candidatură, în cazul în care doreşte să pretindă la funcţia de premier şi să nu insiste pe candidatura lui Vlad Filat.  

    Mihai Ghimpu a mai spus că nu are nimic personal cu Vlad Filat, doar că nu-l va mai accepta în funcţia de premier, pentru că acesta s-a compromis definitiv. Potrivit liberalului, Vlad Filat şi-a trădat colegii de alianţă atunci când a denunţat acordul AIE. În opinia sa, şi de declaşarea unor eventuale alegeri anticipate de vină ar fi Vlad Filat şi dacă acest lucru s-ar întâmpla ar fi clar că Filat face jocul Federaţiei Ruse.

    „Nu mă interezează Filat. Eu vorbesc de alianţă, despre cetăţeni. Se compromit valorile democratice, dar ele nu pot fi compromise. Nu mă intereseaza salvarea lui Ghimpu, Filat, Plahotniuc, ci o alianţă curată. Asta înseamna oameni necorupţi. Nu vom vota niciun premier care e certat cu legea, eu vorbesc politic şi nu juridic. Imaginea politică a AIE a fost şifonată”, a notat liberalul.

    Liderul PL a mai spus că în prezent în cadrul negocierilor, reprezentanţii celor 3 partide discută principii şi valori, acordul şi mecanismele de funcţionare, dar încă nu au discutat despre candidatura la funcţia de premier.

    www.ipn.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com