• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (foto) O nouă Cetate a românismului a fost sfinţită la Soroca

    (foto) O nouă Cetate a românismului a fost sfinţită la Soroca

    14.03.2013  

    Duminică, 10 martie, la Soroca a avut loc „sfințirea mică” a Bisericii din lemn cu hramul Sfinților Martiri Brâncovineni, donație a Președintelui României Traian Băsescu.

    Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, Înalt Preasfințitul Petru, a binecuvântat începerea slujbelor în incinta locașului. Părintele Sorin, protoiereul bisericii, a fost în culmea fericirii văzându-și visul împlinit. Am fost fericiți și noi să fim martori la această minune: o echipă de liberali de la Chișinău: deputații Ion Hadârcă, Oleg Bodrug, Valeriu Saharneanu, Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru, pretorul de Buiucani Valeriu Nemerenco, împreună cu deputatul Eugen Tomac de la București.

    Felicitări au răsunat în strană din gura mitropolitului în adresa colegilor Oleg Bodrug și Eugen Tomac, doi deputați în parlamentele celor două state românești care au făcut posibilă realizarea acestui minunat proiect.

    Înspre toamnă va avea loc sfințirea cea mare, cu participarea donatorului, dar și a Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Până atunci, să ne delectăm cu imaginile ce redau doar într-o mică măsură frumusețea din realitate a Bisericii Maramureșene ce se înalță pe malurile Nistrului, ca o nouă Cetate a românismului apărută la marginile lui naturale de Nord-Est.
     
    Deputatul Valeriu Saharneanu

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com