• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  PL nu susţine candidatura lui Vlad Filat la funcţia de prim-ministru. Mihai Ghimpu: Asta înseamnă luaţi-vă la revedere de la cursul european

    PL nu susţine candidatura lui Vlad Filat la funcţia de prim-ministru. Mihai Ghimpu: Asta înseamnă luaţi-vă la revedere de la cursul european

    13.03.2013  

    Liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea sa nu îl va susţine pe Vlad Filat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. Potrivit lui, PLDM poate pretinde la funcţia de premier, dar cu o altă candidatură.

    Mai mult, potrivit preşedintelui PL, revenirea lui Filat în funcţia de premier s-ar echivala cu distrugerea cursului european al ţării. “Noi nu putem veni la guvernare cu Filat prim-ministru. Nicăieri în lume, oamenii certaţi cu legea nu rămân în funcţii. Poţi să mai pretinzi la ceva, după ce ai primit vot de neîncredere?! Asta numai la moldoveni!", a declarat Ghimpu la conferinţă.

    "Nu tolerez corupţia, contrabanda, traficul de influenţă, maşini mişto. Asta înseamnă că eu sunt complice. Eu pot să fiu complice când este întuneric şi nu ştiu nimic.(...)Vlad Filat prim-ministru, asta înseamnă luaţi-vă la revedere de la cursul european al Republicii Moldova”, adaugă preşedintele PL.

    Totodată, Ghimpu se arată convins de faptul că AIE 3 va fi constituită, iar alegerile anticipate nu vor avea loc. “Suntem capabili să formăm Alianţa pentru Integrare Europeană 3 şi să ducem la bun sfârşit programul asumat”, a conchis liberalul.

    www.moldova.org

    ------------------------------------------------------------------------------------------

    Ghimpu: Dacă îl punem de Filat iar prim-ministru ne luăm la revedere de la cursul european

    Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, susţine că PLDM poate propune orice candidatură la funcţia de prim-ministru cu excepţia liderului acestora, Vlad Filat.

    „Am spus oficialilor europeni de la Bruxelles că PL nu va vota pentru un prim-ministru care cunoaştem cum a condus pînă acum Guvernul. Asta ar însemnă că suntem complice. Pot să fiu complice doar dacă e întuneric şi nu văd nimic. Vlad Filat prim-ministru, asta înseamnă luaţi-vă la revedere de la cursul european. Dacă venim cu dînsul în alegeri suntem cosiţi fără coasă”, a menţionat Ghimpu în cadrul unei conferinţe de presă.

    Totodată, acesta a spus că nu va mai accepat compromisuri, dar că sunt capabili ca să formeze AIE 3. „O să tai în carne şi oase. Am avut încredere în toţi, dar nu am observat decît lipsă de bună educaţie, tendinţă de a folosi puterea, de a fi bogat. Nu mă va mai opri nimeni să-mi apăr poporul de cel care îl fură, doar dacă mă omoară cineva. Destrămarea AIE înseamnă şi distrugerea drumului european, iar aceasta nu poate fi tratată decît ca o trădare. Oricum, oficialii europeni nu au pierdut încrederea în noi, mai cred că suntem capabili să formăm AIE3 şi să ducem la bun sfîrşit programul asumat, şi asta o pot face aceste trei partide, foste componente a AIE 2”, a spus Ghimpu.

    www.hotnews.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com