• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Proiectul privind eliminarea şi distrugerea pesticidelor inutilizabile urmează a fi extins

    Proiectul privind eliminarea şi distrugerea pesticidelor inutilizabile urmează a fi extins

    13.03.2013  

    La data de 12 martie 2013 o delegaţie a Misiunii OSCE în Moldova, condusă de către şeful Misiunii, dna Jennifer Brush, a efectuat o vizită la Ministerul Mediului. Subiectele puse în discuţie s-au axat pe probleme de mediu, în special al pesticidelor, care urmează a fi colectate și evacuate și implementarea Convenţiei Aarhus în Moldova, în contextul lansării în această zi la Chișinău a Centrului Aarhus.

    În cadrul ședinței a fost amintit momentul că la 22 februarie 2013, a fost semnat Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Mediului şi Misiunea OSCE în Moldova. Scopul Memorandului este cooperarea reciprocă între Ministerul Mediului şi OSCE pentru realizarea activităţilor convenite conform proiectului privind eliminarea şi distrugerea pesticidelor inutilizabile din regiunea transnistreană. Proiectul este finanţat de misiunea OSCE, suma constituind 235400 Euro cu perioada de implementare a proiectului – 01.07.2011 – 31.12.2013.

    Ministrul mediului Gheorghe Șalaru a menționat că Proiectul divizat în 2 faze: ”Eliminarea şi distrugerea a aproximativ 40 tone de pesticide depozitate în raionul Râbniţa” și ”Eliminarea şi distrugerea a 110 tone de pesticide depozitate în diferite localităţi din regiunea transnistreană” necesită identificarea donatorilor pentru realizarea Fazei 2, dat fiind faptul că  suma proiectului acoperă financiar doar prima etapă.

    Jennifer Brush, șeful Misiunii OSCE în Moldova a remarcat că sunt necesare discutarea cu părțile interesate a aspectelor privind obţinerea notificării pentru transportarea pesticidelor, activitate de care se va ocupa Ministerul cu sprijinul Misiunii, extinderea termenului proiectului, posibilitatea ca pe viitor să fie incluse în proiect localităţi de pe malul drept al Nistrului. Pentru aceasta mai este necesar de a documenta cantităţile totale de pesticide aflate la momentul actual pe teritoriul Republicii Moldova.

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com