• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă: Filat a renunţat la funcţia de premier atunci când a denunţat acordul AIE

    Dorin Chirtoacă: Filat a renunţat la funcţia de premier atunci când a denunţat acordul AIE

    12.03.2013  

    Primarul Dorin Chirtoacă le-a cerut ieri Partidului Liberal Democrat şi lui Vlad Filat să renunţe la pretenţiile pentru funcţia de premier în numele viitorului Republicii Moldova. Acesta a mai acuzat PLDM şi personal pe Filat că a denunţat acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană, provocând astfel criza politică din prezent.
     
    Potrivit lui Chirtoacă, Filat a denunţat acordul AIE fără a consulta partidul pe care îl conduce, ceea ce ar fi o încălcare. În plus, potrivit acestuia, PLDM ar fi putut discuta posibilitatea modificării acordului în cadrul Alianţei, lucru pe care nu l-a făcut. ”În acord sunt prevăzute modalităţi de modificare. Aţi făcut vreo solicitare?”, l-a întrebat Chirtoacă pe vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ.
     
    De asemenea, potrivit vicepreşedintelui PL, Filat practic a renunţat singur la funcţia de premier atunci când a denunţat acordul, iar acum nu ar mai trebui să pretindă la aceasta pentru a fi evitate alegerile anticipate.
     
    El a declarat că PLDM va avea de câştigat dacă renunţă la funcţia de prim-ministru şi dacă va fi propusă un alt candidat al formaţiunii pentru funcţia respectivă. ”Nu văd altă posibilitate decât să se retragă liderii politici din principalele funcţii”, potrivit lui Chirtoacă. El le-a cerut partidelor care au format AIE să renunţe la pretenţiile lor pentru viitorul european al Republicii Moldova. ”Toţi trebuie să facă un pas înapoi, pentru ca Republica Moldova să facă un pas înainte spre Europa”, a declarat Chirtoacă.

    www.hotnews.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com