• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică

    28.02.2013  

    În cadrul ședinței a fost abordat subiectul care vizează situaţia epidemiologică la infecţiile respiratorii virale acute şi gripă, din republică.

    Astfel, conform datelor Centrului Naţional de Sănătate Publică, în Republica Moldova, la moment avem depăşit pragul epidemiologic doar la Infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare, pe cînd la gripă nu am atins acest prag critic. Totodată, cu începere din săptămâna următoare numărul cazurilor noi se va stabiliza şi vom asista la o scădere considerabilă a acestora, prin urmare prognoza specialiştilor ne spune că starea de epidemie la gripă nu va fi declarată.

    Mihai Moldovanu a subliniat că situaţia ne pune în gardă, însă nu trebuie de creat panică. El a subliniat că în vederea evitării complicaţiilor şi îmbolnăvirilor grave, este necesară adresarea la medic, în stadiul encipient.

    În cadrul ședinței, mai multe instituții, printre care Poliţia de Frontieră, Serviciul Vamal, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Ministerul Educaţiei, și-au expus setul de activități, ca reacție la provocările răspândirii cazurilor de gripă.

    Urmare şedinţei au fost date indicaţiile de rigoare tuturor instituţiilor prezente, în vederea asigurării securităţii sănătăţii publice şi informării oportune a populaţiei.

    Guvernul Republicii Moldova

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com