• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Apărării a criticat dur activitatea catedrelor militare

    Ministrul Apărării a criticat dur activitatea catedrelor militare

    25.01.2013  

    Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a participat miercuri, 23 ianuarie, la şedinţa Consiliului Naţional al Rectorilor, desfăşurat în incinta Universităţii Tehnice din Moldova și a criticat activitatea catedrelor militare.

    La ședință au fost abordate mai multe aspecte legate de învăţământul superior din ţară. Totodată, discuţiile s-au axat şi pe activitatea catedrelor militare din universităţile şi academiile din Republica Moldova. În acest context, ministrul Apărării a criticat dur activitatea catedrelor militare şi anume calitatea pregătirii, baza tehnico-materială şi instrucţiunile metodice de model vechi. Vitalie Marinuţa a menţionat că specialiştii din cadrul Armatei Naţionale au verificat şi efectuat o analiză minuţioasă a activităţii catedrelor militare şi au elaborat propuneri privind revizuirea şi reformarea procesului de studii, astfel încât acesta să corespundă necesităţilor de pregătire a cetăţenilor Republicii Moldova pentru apărarea Patriei şi rezervei active a Forţelor Armate.

    Totodata, ministrul Marinuţa a subliniat necesitatea conlucrării eficiente a Ministerului Educaţiei şi Ministerului Apărării cu instituţiile de învăţământ superior, în scopul educaţiei militar-patriotice a tinerilor.

    La rândul său, academicianul Ion Bostan, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, a opinat că iniţiativa Ministerului Apărării de a revizui procesul de instruire la catedrele militare este una necesară, menţionând că reforma în acest domeniu trebuie realizată inclusiv cu suportul instituţiilor de învăţământ superior. Ion Bostan a apreciat pozitiv contribuţia catedrelor militare la educaţia militar-patriotică a tinerilor.

    La ora actuală, în Republica Moldova activează 12 catedre militare, care instruiesc studenţi în două etape, cu o durată de trei luni fiecare.

    Ministerul Apărării al Republicii Moldova

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com