• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu face dezvăluiri din bucătăria AIE: Plahotniuc s-a înţeles cu Filat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului

    Mihai Ghimpu face dezvăluiri din bucătăria AIE: Plahotniuc s-a înţeles cu Filat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului

    24.01.2013  

    Filat s-a înţeles cu Plahotniuc pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Cel puţin asta susţine liderul PL, Mihai Ghimpu. Mai mult, liberalul a declarat că pe drept această funcţie îi revine PL-ului, însă a renunţat pentru binele Alianţei.

    Liberalul a deschis secrete din bucătăria Consiliului AIE şi a spus că funcţia care i-a revenit lui Vlad Plahotniuc trebuia să aparţină Partidului Liberal. Acesta a explicat în detalii că după dezbateri lungi în Consiliul Alianţei, cei doi colegi de coaliţie au decis fără el şi au pus funcţia la vot în Parlament.

    “În regulamentul Parlamentului este scris că există doi sau trei vicepreşedinţi şi nu există funcţia de prim-vicepreşedinte. Ca atare, funcţia de vicepreşedinte trebuia să revină PL-ului. La şedinţa Consiliului AIE a apărut că Plahotniuc vrea funcţia de vicepreşedinte. A început să pretindă şi PLDM-ul. Nu am mai găsit limbă comună. Apoi, unul dintre ei îmi zice: "Ne daţi voie să discutăm în doi?" Am zis: “Discutaţi şi luaţi-vă tot. Vorba ceea cu Ardealul. În Parlament când am ajuns s-a pus la vot. Şi eu aud: se pune la vot nu candidatura de vicepreşedinte, dar de prim-vicepreşedinte. Şi nici n-am reuşit să deschid gura, că s-a şi votat. Ce mai trebuia să spun? Am votat pentru binele Alianţei şi pentru binele omului”, a specificat Ghimpu.

    Săptămâna aceasta, PLDM a înregistrat la secretariatul Parlamentului o iniţiativă privind modificarea procedurii de demitere a prim-vicepreşedintelui Parlamentului.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com