• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Preşedintele Comisiei juridice Victor Popa: Şedinţa extraordinară a fost convocată legal

    Preşedintele Comisiei juridice Victor Popa: Şedinţa extraordinară a fost convocată legal

    22.01.2013  

    Şedinţa extraordinară de astăzi a Parlamentului a fost convocată legal, afirmă preşedintele Comisiei juridice, pentru numiri şi imunităţi, Victor Popa. Deputatul liberal susţine că PCRM a făcut un joc politic, iar explicaţiile PLDM nu just justificate.

    "S-a încercat să se vină cu explicaţii de ordin juridic, dar care nu ţin. Parlamentul se convoacă în trei zile, asta însemnă poate şi în prima zi. Există şi o hotărâre a Curţii Constituţionale, care stabileşte că şedinţa extraordinară se convoacă pe probleme extraordinare. Deci, convocarea s-a făcut legal, conform Regulamentului şi intră în competenţa preşedintelui Parlamentului", a declarat Victor Popa.

    În ceea ce priveşte demiterea prim-vicepreşedintelui Parlamentului, deputatul Victor Popa a declarat că această competenţă revine preşedintelui, dar nu fracţiunilor sau deputaţilor în parte.

    Victor Popa a ţinut să sublinieze că iniţiativa PCRM de convocare a şedinţei Parlamentului nu este decât un joc politic: "Ei singuri au cerut şedinţă, ca la urmă să se întâmple ceea ce s-a întâmplat".

    Publika.md precizează că şedinţa extraordinară a Parlamentului de astăzi a fost anulată din lipsă de cvorum. Fracţiunea liberal-democrată a anunţat că nu va participa la şedinţă, pentru că ar fi fost încălcată procedura de convocare a şedinţei. Potrivit preşedintelui fracţiunii, Valeriu Streleţ, o astfel de întrunire se organizează în a treia zi de la înregistrarea cererii în Parlament.

    Deputaţii comunişti s-au prezentat la şedinţă, însă au părăsit sala în scurt timp, invocând caracterul ilegal al şedinţei extraordinare.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com