• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ion Hadârcă: Imaginea lui Plahotniuc, serios prejudiciată de opinia publică. Este dator singur să tragă concluziile

    Ion Hadârcă: Imaginea lui Plahotniuc, serios prejudiciată de opinia publică. Este dator singur să tragă concluziile

    22.01.2013  

    Imaginea lui Vlad Plahotniuc este serios prejudiciata de opinia publica si este dator singur sa traga concluziile. Asta a declarat liberalul Ion Hadarca in cadrul emisiunii In Profunzime.

     
    “Sincer vorbind imaginea lui Vlad Plahotniuc este serios prejudiciata de opinia publica si este dator singur sa traga concluziile”, a specificat Ion Hadarca.
     
    Intrebat daca maine va avea loc sedinta Parlamentului, Ion Hadarca a spus: “Este prerogativa presedintelui Parlamentului si a unui grup de deputati ca sa convoace sedinta extraordinara a Parlamentului. Presedintele Parlamentului poate convoca sedinta in trei zile. Altceva daca am fi formalisti am astepta sa se scurga aceste trei zile”, a punctat Hadarca.
     
    De aceiasi parere este si deputatul PLDM, Valeriu Strelet. “Daca este sa citam regulamentul Parlamentului atunci, sedintele extraordinare se convoaca in trei zile. Am fost anuntat telefonic despre aceasta dispozitie, in conditiile in care o parte dintre colegii noastri au plecat deja in teritoriu. Noi am incercat sa vedem de unde este aceasta graba. Norma regulamentara prevede ca se convoaca in a treia zi, asta mi-au spus juristii din formatiune. Cand se convoaca asemenea sesiuni nu se convoaca in 10 ore. Maine dimineata vom discuta la partid si vom stabili”, a afirmat Strelet.
     
    Deputatul PD, Igor Corman insa nu impartaseste aceeasi parere. “De la Parlament mi s-a comunicat ca se convoaca in termen de trei zile”, a specificat Corman.
     
    Referitor daca vor  vota demisia lui Marian Lupu, Ion Hadarca a mentionat:”Daca demiterea presedintelui Parlamentului poate fi pe ordinea de zi a sedintei, atunci demiterea prim-vicepresedintelui nu se poate gasi pe ordinea de zi a sedintei, deoarece numai seful legislativului poate veni cu acesta propunere. Noi maine ne vom convoca in sedinta si va vom vedea ce facem”, a afirmat liberalul.
     
    “Noi maine vom discuta daca participam sau nu la sedinta Parlamentului. Demiterea domnului Lupu- trebuie sa discutam sa vedem demersul PCRM, semnaturile daca sunt reale. Cat tine de al doilea subiect, vom vedea. Daca dorim sa rupem acest cerc vicios, nu este deloc complicat sa schimbam regulamentul de demitere a prim-vicepresedintelui Parlamentului”, a precizat Strelet.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com