• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Noi proiecte pentru dezvoltarea sectorului de aprovizionare cu apă şi canalizare

    Noi proiecte pentru dezvoltarea sectorului de aprovizionare cu apă şi canalizare

    16.11.2012  
    La 16 noiembrie 2012 Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a avut o întrevedere cu dl Eckhard Deutscher, manager de proiect al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), biroul din Turcia.

    Scopul întrevederii a constat în discutarea posibilitatea cooperării trilaterale Republica Moldova-Turcia-Germania pe domeniul apei şi sanitaţiei, precum şi a managementului integrat al deşeurilor solide, precum şi efectuarea reformei instituționale, aproximarea legislației la standardele UE.

    Dl Eckhard Deutscher a remarcat rezultatele pozitive înregistrate de Republica Moldova în ultimii 3 ani în domeniul protecției mediului și a subliniat posibilitatea de a derula proiecte menite să contribuie la dezvoltarea sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare în Republica Moldova, precum și a domeniului gestionării deșeurilor.

    Ministrul Gheorghe Șalaru a apreciat înalt colaborarea cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, oficiul din Republica Moldova, în cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova". Astfel, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, sunt implementate proiecte de aprovizionare cu apă a unor localități din raioanele Râșcani și Cahul, precum și de asigurare a managementului integrat al deșeurilor în raioanele Șoldăneşti, Rezina și Florești prin construcția platformelor, dotarea cu tomberoane și utilaj special, construcția liniei de sortare a deșeurilor și a depozitului interraional. În concluzie, conducătorul autorității centrale de mediu a subliniat importanța intensificării colaborării și acordării asistenței statului nostru în domeniul protecției mediului.

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com