• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Anatol Şalaru: În următorii 4 ani vor fi reabilitate 750 km de drumuri naţionale

    Anatol Şalaru: În următorii 4 ani vor fi reabilitate 750 km de drumuri naţionale

    25.10.2012  

    Mai mulți reprezentanți ai ramurii transporturilor și  infrastructurii drumurilor au primit diplome de merit în activitate din partea Guvernului Republicii Moldova și Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, cu prilejul marcării Zilei profesionale a automobilistului și drumarului.

    La eveniment a fost prezent Premierul Republicii Moldova, Vladimir Filat și Ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, Anatol Șalaru.

    În discursul său, Ministrul Anatol Șalaru a trecut în revistă realizările obținute în domeniul transportului rutier și infrastructurii drumurilor și a enumerat acțiunile care urmează a fi întreprinse în perioada următoare.

    ,,Din surse externe de finantare, în perioada  2010-2012 s-au executat lucrări de cca 85 mln euro şi pentru următorii patru ani se preconizează reabilitarea a circa 750 km de drumuri naționale, în sumă de cca 575 mln de euro. Cu privire la transportul rutier, numai în ultimele 9 luni ale anului 2012, suma totală transferată în Bugetul Statului de către agenții transportatori a constituit cca 20 mln lei", a spus Ministrul.

    Totodată, Ministrul a mai anunţat că în acest an amestecul de material antiderapant va conţine cu 50% sare, mai mult decât în anul precedent, ceea ce va permite crearea condiţiilor favorabile de deplasare pe drumurile naţionale, în perioada rece a anului.

    La rândul său, Premierul Republicii Moldova, Vladimir Filat declarat că domeniul transporturilor şi al drumurilor este unul vital nu doar pentru economie, ci pentru întreaga ţară. Vlad Filat a precizat că problema finanţării acestui domeniu a fost depăşită, în acest an Fondul Rutier fiind de peste 1 miliard lei, iar pentru reabilitarea drumurilor au fost lansate numeroase proiecte cu finanţare din bugetul de stat şi a donatorilor internaţionali.

    Cuvinte de felicitare au fost adresate din partea Șefului Poliției Rutiere, Serghei Diaconu, Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova, Vladimir Florea și Directorul SA Drumuri Bălți, Gheorghe Pleșca.

    Ziua profesională a automobilistului și drumarului este serbată tradițional în ultima duminică a lunii octombrie.

    Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com