• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Comisia de Stat de Încorporare s-a întrunit la Ministerul Apărării

    Comisia de Stat de Încorporare s-a întrunit la Ministerul Apărării

    25.10.2012  

    „Intensificarea colaborării dintre autorităţile centrale şi cele administrative publice locale va aduce la creşterea calitativă a selecţiei recruţilor pentru Forţele Armate”, a menţionat vicepremierul Mihai Moldovanu, în cadrul şedinţei Comisiei de Stat pentru încorporarea în Forţele Armate, desfăşurată joi, 25 octombrie, în incinta Ministerului Apărării.

    La şedinţă au participat membrii Comisiei de încorporare, comandanţi ai Centrelor militare şi şefii subdiviziunilor administrativ-militare din teritoriu.

    În şedinţa prezidată de vicepremierul Mihai Moldovanu s-au examinat subiecte cu privire la gradul de încorporare în Forţele Armate, activitatea de expertiză medico-militară, precum şi cazurile de retrocedare din ultima perioadă.

    Potrivit şefului Direcţiei personal, colonelul Eduard Ohladciuc, în perioada aprilie — iulie 2012, în rândurile Armatei Naţionale au fost înrolaţi 1150 de recruţi şi în Trupele de Carabinieri — 630 de tineri. Sursa citată a accentuat că aceasta constituie realizarea completă a sarcinii trasate pentru anul curent de încorporare a cetăţenilor în serviciul militar în termen. Ohladciuc a specificat că cel mai înalt nivel de înrolare se atestă în raioanele Ialoveni, Cimişlia, Sângerei, Hânceşti şi Bălţi.

    De menţionat că din punct de vedere etnic, 86,2 % din numărul total al celor încorporaţi în Forţele Armate sunt moldoveni de naţionalitate, 5,2 % — ucraineni, 3,4 constituie găgăuzi şi ruşi, iar 1,8 la sută reprezintă alte naţionalităţi.

    Conform datelor oferite de şeful Direcţiei personal, comparativ cu anii precedenţi, s-a micşorat nesemnificativ numărul de recruţi cu studii incomplete. În acelaşi timp, s-a majorat numărul de recruţi cu studii colegiale, medii şi medii speciale. Din recruţii încorporaţi deţin studii: colegiale — 2,5 %, liceale — 5,6%, medii speciale — 42,6%, medii complete 4,4% şi incomplete — 44,8%. De asemenea, 72,6 % din tinerii încorporaţi în Forţele Armate provin din sate, iar circa 27 % din oraşe.

    Potrivit informaţiei prezentate de Comisia centrală de expertiză medico-militară a Forţelor Armate, cele mai frecvente cauze de retrocedare din rândurile armatei sunt depistarea malformaţiilor congenitale, maladiilor sistemului digestiv şi tulburările de comportament.

    În cadrul şedinţei, vicepremierul Moldovanu a solicitat Ministerului Apărării, Ministerului Sănătăţii şi Comisiei de Expertiză medico-militară să sporească exigenţa în procesul de selectare a recruţilor şi să întreprindă măsurile de rigoare în cauzele de examinare medicală neglijentă a acestora, inclusiv cu aplicarea sancţiunilor disciplinare.

    În conformitate cu legislaţia în vigoare, sarcina de încorporare pentru perioada octombrie 2012- ianuarie 2013 va constitui 1150 de tineri pentru Armata Naţională şi 625 pentru Trupele de Carabinieri.

    Ministerul Apărării al Republicii Moldova

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com