• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Tatiana Potâng: 80 de copii din familii social vulnerabile vor beneficia de tratament și odihnă în Elveția

    Tatiana Potâng: 80 de copii din familii social vulnerabile vor beneficia de tratament și odihnă în Elveția

    26.07.2012  

    80 de copii, băieți și fete, din 7 instituţii rezidenţiale (din Bălți, Bender, Cahul, Hîncești, Strășeni și Telenești) vor beneficia de un sejur de două săptămîni în tabăra de vară swisscor din Trogen, Elveţia. Copiii se vor afla la odihnă la invitația Fundației swisscor, în perioada 26 iulie - 9 august curent.

    Potrivit Viceministrului Educației, Tatiana Potîng, copiii provenind din familii social vulnerabile sau cu anumite dizabilități, vor fi găzduiţi de o echipă de medici specialişti care le vor oferi toate îngrijirile necesare. Pe parcursul sejurului vor fi organizate excursii, jocuri şi activităţi sportive. Participanții taberei vor pleca, în Elveția, cu două avioane de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

    Primele zile ale sejurului în Elveţia vor fi rezervate unui examen medical pentru fiecare copil şi stabilirii programului medical individual (investigaţii stomatologice, oculare, ale auzului, proteze, încălţăminte ortopedice, corsete, scaune cu rotile).

    Programul sejurului include, de asemenea, excursii, activități interculturale. Astfel, 15 tineri ai Mişcării de Tineret a Crucii Roşii vor anima jocurile şi activităţile sportive. Recruţii Muzicii Militare Elveţiene vor oferi un concert si vor petrece o jumătate de zi cu copiii din Moldova, timp în care copiii vor încerca să utilizeze instrumentele muzicale.

    Este programată o excursie pe lacul Constance, precum şi o vizită a grădinii zoologice din Rapperswil. Ziua de 3 august 2012 va fi consacrată Întîlnirilor swisscor. În cadrul acestor întîlniri copiii din Republica Moldova vor prezenta un program cultural.

    Tabăra medicală swisscor este organizată cu suportul Departamentului pentru Dezvoltare şi Cooperare al Elveţiei şi Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova în baza prevederilor Acordului de parteneriat între Fundația swisscor și Ministerul Educației, semnat de Viceministrul Educației, Tatiana Potîng la 12 martie curent.

    Copiii vor fi însoţiţi, în permanență, de către 18 adulţi (educatori, profesori), care au beneficiat de un training înainte de plecarea în Elveţia. Criteriul de bază conform căruia s-a făcut selectarea a fost să provină din instituţia din care vor pleca copii şi să cunoască una dintre limbile de circulație internațională.

    Copiii moldoveni din instituțiile rezidențiale s-au mai mai aflat în taberele de vară medicale swisscor în anii 2007 și 2010.

    www.edu.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com