• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vitalie Marinuţa şi Dirk Schuebel, în vizită la Aeroportul Mărculeşti

    Vitalie Marinuţa şi Dirk Schuebel, în vizită la Aeroportul Mărculeşti

    11.07.2012  

    Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, şi Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, au efectuat astăzi o vizită de familiarizare la Întreprinderea de Stat „Aeroportul Internaţional Mărculeşti” (AIM), fondatorul căreia este Ministerul Apărării.

    După familiarizarea cu infrastructura AIM şi programele de dezvoltare a întreprinderii, Dirk Schuebel a menţionat că există şanse reale de a dezvolta zona economică liberă a AIM, de a efectua tot spectrul de servicii pentru operarea zborurilor low-cost, doar că este nevoie de a găsi parteneri pentru unele investiţii. „Am făcut cunoştinţă cu proiectele de dezvoltare al AIM şi Zonei economice de aici şi cred că este de datoria mea să-i informez pe colegii mei din Uniunea Europeană despre perspectivele acestui aeroport”, a mai subliniat şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova.

    Potrivit ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, scopul acestei vizite a fost de a familiariza Ambasadorului UE, Dirk Schuebel, cu infrastructura şi planurile de dezvoltare a Zonei economice libere a „Aeroportului Internaţional Mărculeşti”. „Noi sperăm că acest aeroport va avea posibilitatea de a se dezvolta în prestarea diferitor servicii, inclusiv low-cost, lucru care va impulsiona dezvoltarea economică nu doar al acestei zone”, a menţionat Vitalie Marinuţa.

    La moment, ÎS „Aeroportul Internaţional Mărculeşti” deţine Certificate de Operator al aerodromului, operator aerian, de deservire tehnică PART-145, autorizaţie de Centru de deservire Robinson şi a obţinut certificarea aerodromului ca internaţional.

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com