• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Victimele deportărilor comemorate şi la Ialoveni

    Victimele deportărilor comemorate şi la Ialoveni

    10.07.2012  

    Președintele raionului Ialoveni, domnul Nicolae Andronachi, alături de deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Ion Hadârcă, Președintele Fracțiunii Partidul Liberal şi administrația oraşului Ialoveni, în data de 6 iulie a participat la manifestarea consacrată zilei comemorării victimelor deportărilor în masă.

    Au fost invitate victimele și rudele victimelor deportărilor, în incinta primăriei orăşeneşti. În timpul manifestării primarul de Ialoveni, domnul Caracuian Gheorghe, a adus la cunoștință, că cu greu a făcut rost de dosarul bunelului său de la arhivă, precum că a fost deportat, dar este mândru că a reușit în cele din urmă. Primarul a rugat pe cei prezenți, care dețin poze, sau careva documente privitor la deportări să le prezinte la primărie pentru a organiza o expoziție în numele celor deportați, lăsată pentru tînăra generație.

    Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Ion Hadârcă, Președintele Fracțiunii Partidului Liberal, a subliniat momentul că este indignat, de atitudinea unor colegi parlamentari care nu recunosc că au fost deportați.

    Președintele raionului, domnul Nicolae Andronachi și-a exprimat dezacordul față de tragicul eveniment suportat de basarabeni, fiind deportați pentru simplu fapt că se opuneau regimului comunist, care pentru câteva capete de animale erau înscriși în lista chiaburilor. A asigurat că tânara generație apreciază deosebit persoanele care au fost deportate, pentru curajul și gustul de viață, manifestat de ei, dând naștere la copii și acolo și aici, construind case atât în Siberia, cât și în Republica Moldova.

    Înainte de a depune flori la monumentul din fața primăriei, domnul Ion Hadârcă împreună cu președintele raionului, Nicolae Andronachi, au strâns mâna și, în același timp, le-au înmânat câte o floare, insigna și legitimația de fost deportat și deținut politic din Republica Moldova. Primarul le-a transmis celor prezenți că își pot ridica suma de 500 lei de la oficiul poștal local, alocați de la bugetul de stat.

    www.il.md

    O galerie foto de la eveniment este disponibilă accesând următorul link http://il.md/noutati-si-evenimente/generala/item/391-trecutul-%E2%80%93u%C8%99a-viitorului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com