• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Primele troleibuze asamblate la Chișinău vor fi inaugurate pe 17 iulie, când se împlinesc 576 de ani de la prima atestare documentară a orașului

    Primele troleibuze asamblate la Chișinău vor fi inaugurate pe 17 iulie, când se împlinesc 576 de ani de la prima atestare documentară a orașului

    09.07.2012  

    Astăzi începe asamblarea primelor cinci troleibuze la Chișinău. Edilul capitalei a solicitat Regiei Transport Electric să facă tot posibilul ca inaugurarea acestora să aibă loc pe 17 iulie, când se împlinesc 576 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului. Anunțul a fost făcut ieri seara, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

    Pentru că piesele celor cinci troleibuze livrate de Belarus au ajuns deja la Chișinău, iar Regia Transport Electric promite finisarea lucrărilor de asamblare în mai puțin de zece zile, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă a solicitat inaugurarea primelor unități pe 17 iulie, curent.

    "Rugămintea mea este ca aceste cinci unități să fie gata până pe data de 17 iulie, 2012. Este ziua de naștere a orașului Chișinău, 17 iulie 1436. Se împlinesc 576 de ani de la prima atestare. Dacă tot nu s-a reușit întâi iulie, 17 iulie ar fi o dată simbolică în acest sens. La dispoziție sunt nouă zile. Numai dacă este posibil până pe data de 17, ăsta nu este un ultimatum sau o cerință imperativă. Pe mine mă interesează să fie făcute calitativ", a menționat Dorin Chirtoacă.

    Pentru că Regia Transport Electric continuă să se afle în litigiu cu executorul judecătoresc, Anatol Chihai, care pretinde de la întreprindere 24 milioane de lei, conturile instituției ar putea fi iar blocate, a menționat directorul Regiei, Gheorghe Morgoci.

    Având în vedere această problemă, din cauza căreia a și fost tergiversată demararea lucrărilor de asamblare, directorul întreprinderii s-a arătat îngrijorat că livrarea pieselor ar putea să întârzie și în cadrul celei de-a doua etape.

    "Există pericolul repetat de blocare a contului Regiei Transport Electric. Dosarul cu Electroplus și Vasu încă este nefinisat. Cu părere de rău sunt diferite hotărâri care se contrazic una pe alta. La Curtea de Apel ne-au deblocat conturile. Vineri la Ialaveni i-au dat câștig de cauză executorului judecătoresc Chihai. În continuare prelungim să luptăm", a spus Gheorghe Morgoci.

    Primarul de Chișinău a solicitat să-i fie prezentat un raport detaliat pentru a putea luat pe viitor măsurile de rigoare.

    Potrivit autorităților municipale, un troleibuz asamblat la Chișinău costă 135 de mii de euro, cu 10 mii mai puțin decât ar costa gata importat. Până la sfârșitul anului curent Regia Transport Electric urmează să inaugureze în total 10 troleibuze, iar începând cu anul viitor câte 50 de unități pe an.

    www.voceabasarabiei.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com