• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Deputata Ana Guţu în vizită de lucru la Bălţi

    Deputata Ana Guţu în vizită de lucru la Bălţi

    09.07.2012  

    La 6 iulie deputatul PL Ana Guțu a participat la Bălţi la ceremonia de depunere de flori, împreună cu un grup de foști deportați și reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, la monumentul victimelor represaliilor comuniste, ridicat în 1999 cu sprijinul comunităţii. În discursul său deputatul Ana Guțu a menționat importanța menținerii și transmiterii memoriei despre evenimentele triste care s-au întâmplat în Basarabia pe timpul ocupației sovietice: deportările din 1941, 1949, 1951 și 1953, foametea organizată din 1946-1947. Condamnarea politică a crimelor regimului totalitar-comunist este imperios necesară pentru a asuma în deplină conștiință istoria noastră, pentru a pune în capul mesei adevărul științific și nu minciuna.

    *************

    La 6 iulie deputatul Ana Guțu a fost invitată la  ședința de recepție la terminarea lucrărilor prevăzute de subproiectul „Reconstructia drumului spre secţia de producere a cablurilor electrice pentru automobile a SRL „Dräxlmaier Automotive» din str. Dovator 86, mun.Bălţi” din cadrul proiectului „Conectarea Zonei Economice Libere «Bălţi» la utilităţile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces”s-au pus ultimele accente în ceea ce privește calitatea lucrărilor și importanța proiectului de la ZEL „Bălți”, proiect finanțat din sursele FNDR și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord). În cuvântul de salut Ana Guțu a accentuat importanța investițiilor germane în Republica Moldova care au fost posibile după crearea Zonei Economice Libere de la Bălți, ca urmare a adoptării de către Parlament în 2010 a unei legi speciale în acest sens. Infrastructura este o condiție obligatorie pentru atragerea a noi investiții străine.

    După ședința festivă, membrii comisiei de recepție s-au deplasat la obiectul reconstruit, analizând calitatea lucrărilor efectuate, de-a lungul porțiunii reconstruite de drum în lungime de 1,260 m și 7 m în lățime, cu trotuare. În rezultat, obiecții privind calitatea lucrărilor nu au fost înregistrate. Drumul reconstruit este prevăzut, în special, pentru circulația mașinilor de mare tonaj. În curând, va avea loc recepția finală, după care porțiunea de drum renovată va fi dată oficial în folosință.

    Investitorul german compania Draxelmayer a creat până în prezent 2500 de locuri de muncă, beneficiari cărora sunt cetățenii din regiunea Nord a Republicii Moldova.

    Blogul deputatei Ana Guţu http://anagutu.net/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com