• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Premieră: revizia tehnică a unităților de transport supravegheată de camere video

    Premieră: revizia tehnică a unităților de transport supravegheată de camere video

    26.06.2012  

    Premieră pentru Republica Moldova, toate stațiile auto de testare sunt obligate, conform unei hotărâri de Guvern aprobate în noiembrie 2011, să își instaleze un sistem de camere video care vor supraveghea procesul de revizie tehnică a unităților de transport.

    În cadrul evenimentului de prezentare a noului sistem video implementat la stația de testare "AutoForța" din Chișinău, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Anatol Șalaru a declarat că acest proiect are drept scop eliminarea încălcărilor privind modificarea capacității motorului, excluderea situațiilor de neprezentare a vehiculului la examinarea tehnică și neachitarea taxelor rutiere.,, Până acum, unii şoferi treceau revizia tehnică fără ca să achite taxa sau fără să fie prezenţi, au fost sesizate multe cazuri când şoferii falsificau capacitatea cilindrică a motorului. Sistemul unic de monitorizare video a procesului de testare tehnică va exclude aceste încălcări, a mai menționat Ministrul.

    Camerele video urmează să fie instalate în toate stațiile de testare din republică. Noul sistem video va fixa prezenţa unității de transport la testarea tehnică și va permite identificarea acesteia în Registrul de Stat. Ulterior, toate informațiile cu privire la rezultatul acestei testări vor fi expediate și stocate  pe serverul Agenției Naționale Transport Auto. În rezultat, organele de resort, care vor dori să verifice datele privind testarea tehnică, inclusiv achitarea taxelor în fondul rutier vor avea posibilitatea să verifice zilnic şi în timp real, unităţile de transport care au trecut revizia tehnică.

    Ca urmare a implementării acestui sistem video în toate stațiile de testare, tarifele aplicate pentru revizia unității de transport vor rămâne neschimbate. Astfel, taxa aplicată la testarea tehnică pentru motocicletă este de 50 de lei, iar pentru unitățile de transport cu o greutate de până la 2 mii kg, constituie 150 de lei. Pentru vehiculele cu o masă totală ce depășeste 2 mii kg se aplica tarifele între 200 și 350 de lei, iar pentru remorci - de la 50 până la 150 de lei.

    Scopul implementării acestui proiect este de a responsabiliza pe toți cei care circulă pe drumurile publice să își onoreze obligațiunile.

     În Republica Moldova,  activează 67 de stații de testare tehnică în 29 de raioane, cu excepția orașelor Cantemir, Basarabeasca și Dubăsari.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com