• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Primarul Dorin Chirtoacă cere uniformizarea proiectelor de construcţie a mansardelor

    Primarul Dorin Chirtoacă cere uniformizarea proiectelor de construcţie a mansardelor

    26.06.2012  

    Primarul Dorin Chirtoacă cere uniformizarea proiectelor de construcţie a mansardelor pe blocurile locative din capitală pentru a evita situaţiile de conflict. Potrivit edilului, construcţia mansardelor este un proiect bun şi necesar pentru dezvoltarea oraşului, doar că până la ora actuală s-au comis greşeli.

    „La ora actuală există riscul să fie discreditată o iniţiativă bună pentru că se procedează „moldoveneşte”, din cauza agenţilor economici cărora nu le ajung metri pătraţi. Dacă aceştia iniţial au spus că vor construi o mansardă cu un etaj, se ajunge la două. Aici se sare calul, iar toate aceste neconcordanţe duc la conflicte de genul celor de pe str. Neculce 3/2. Pentru a evita astfel de situaţii este nevoie de o uniformizare a proiectului, să existe nişte limite în ceea ce priveşte acest tip de construcţie”, a declarat primarul în şedinţa operativă de la Primărie.

    Viceprimarul Nistor Grozavu a menţionat în context că lucrările de construcţie a mansardelor soluţionează definitiv problema scurgerii apelor, dar şi a schimbării comunicaţiilor magistrale din bloc, precum şi amenajarea teritoriului adiacent. Viceprimarul a declarat că este nevoie să fie revăzute unele aspecte juridice ce se referă la acest segment, iar construcţiile trebuie continuate pentru că schimbă aspectul oraşului.

    Şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea, a menţionat că la acest moment sunt mai puţini agenţi economici care înaintează cereri de a construi mansarde, în timp ce numărul locatarilor care îşi dau acordul pentru construcţii este în creştere. „Nu ar trebui să renunţăm la aceste lucrări, deoarece aduc beneficii locatarilor. Blocurile unde sunt efectuate construcţiile mansardelor sunt reparate integral, iar agentul economic alocă câte 150 de mii de lei pentru reparaţia unei scări de bloc. Mai mult, în ultimul timp cerem şi efectuarea lucrărilor de încălzire a faţadelor, schimbarea ţevilor menajere şi tencuiala scărilor”, a declarat Petru Gontea.

    Până la finele anului, peste 30 de blocuri locative vor avea mansardele finalizate. În alte 100 de blocuri lucrările vor continua. În două săptămâni urmează să aibă loc o întâlnire cu locatarii, agenţii economici şi specialişti din domeniu, unde va fi prezentat un pachet minim de lucrări impus de Primărie la construcţia mansardelor. Lucrările vizează schimbarea ţevilor, reparaţia scărilor, schimbarea uşilor de la intrare, vopsire, termoizolare, amenajarea spaţiului din curte etc. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com