• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ion Cebanu propune pentru dezbateri Strategia cu privire la tineret

    Ion Cebanu propune pentru dezbateri Strategia cu privire la tineret

    25.06.2012  

    Ion Cebanu, Ministrul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova a ţinut astăzi un discurs cu ocazia deschiderii Forumului Naţional al Tinerilor. Agenda evenimentului include două zile de sesiuni, audieri publice parlamentare, întruniri cu mai mulţi membri ai cabinetului de miniştri şi elaborarea unei rezoluţii care ar impulsiona dialogul dintre tineret şi guvernanţi.

    Vorbind de vectorul european de dezvoltare al Republicii Moldova şi implicarea tinerilor în dezvoltarea acestui proces, Ministrul Tineretului şi Sportului a luat în evidenţă reperele morale, care constituie temelia dezvoltării durabile în toate domenile societăţii: ”Având aceste repere morale, vom avea asigurată concurenţa în cadul comunităţii europene şi vom reuşi asigurarea progresului. Avem nevoie de oameni valoroşi, adevărate personalităţi care vor putea să ţină piept unor lucruri mari, dar şi de tineret, care ar da un impuls permanent dezvoltării procesului democratic. Este un element fundamental pe care urmează să-l gândim pe parcursul activităţilor, în cadrul celor două zile ale Forumului Naţional al Tinerilor. În această odrdine de idei, salut prezenţa la întrunire a specialiştilor în domeniul de tineret, liderilor de tineret, liderilor de ONG-uri şi reprezentanţilor Centrelor de Resurse pentru Tineret din toată republica.”

    Referindu-se la dezvoltarea tinerilor, implicarea şi progresul acestora, Ion Cebanu a prezentat planul de acţiuni al Ministerului Tineretului şi Sportului: ”Este un act normativ care trebuie implementat – Strategia cu privire la tineret, inclusă în agenda zilei de mâine, când vom avea un dialog între participanţii la forum şi deputaţii Parlamentului Republicii Moldova. Doresc să accentuez că această Strategie are ca obiectiv fundamental creşterea calităţii vieţii tinerilor prin crearea condiţiilor necesare educaţiei, dezvoltării, participării şi integrării social-economice a tinerilor, iar beneficiarii strategiei sunt cetăţenii Republicii Moldova cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani.”

    În contextul perfectării legislaţiei în vigoare şi armonizării acesteia la standardele europene, Ion Cebanu a accentuat că Ministerul Tineretului şi Sportului a pregătit şi un alt proiect de lege, cu privire la tineret, în care vor fi introduse multe lucruri noi şi importante, inclusiv majorarea vârstei pentru tineri de la 30 la 35 de ani.

    Reamintim că Forumul Naţional al Tinerilor este organizat de Fundaţia Est-Europeană (FEE) în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, din resurse acordate de Departamentul de Stat al SUA prin intermediul Fundaţiei Eurasia. La ceremonia de deschidere a forumului au participat preşedintele Comisiei Parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media Chiril Lucinschi, Ambasadorul SUA în Republica Moldova William H. Moser, Ministrul Tineretului şi Sportului Ion Cebanu, membrii Consiliului FEE şi reprezentanţii cabinetului primului-ministru.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com