• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ion Cebanu în discuţie cu delegaţia Consiliului pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale

    Ion Cebanu în discuţie cu delegaţia Consiliului pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale

    21.06.2012  

    Ion Cebanu, Ministrul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Consiliului pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale (IREX), discuţiile fiind axate pe strategiile de implementare a Programului Biblioteci Globale Moldova.

    ”Cunoaştem foarte bine acest program şi sperăm să semnăm cu IREX un Memorandum. Ministerul Tineretului şi Sportului susţine iniţiativele organizaţiilor de tineret, cooperează cu ONG-urile din Republica Moldova şi a obţinut chiar dreptul de finanţare directă a acestora. Salutăm iniţierea Programului Biblioteci Globale, deoarece cele peste o mie de biblioteci publice din republică, fiind dotate tehnic şi cu un personal bine instruit, ar reprezenta cu adevărat o platformă de comunicare eficientă pentru tineret, în mod special a tinerilor din mediul rural”, a declarat Ion Cebanu.

    La rândul său, Directorul programului Biblioteci Globale Moldova a accentuat că primul pas a fost făcut, prin semnarea în luna mai 2012 a programului pilot care, timp de 2 ani, va evalua oportunităţile de facilitare a accesului populaţiei la mijloacele tehnologiei informaţionale în Republica Moldova, prin intermediul reţelei existente de biblioteci publice.

    Evan Tracz a mai specificat că în cadrul programului au fost iniţiate consultări cu principalii factori interesaţi de biblioteci, vor fi organizate seminare de instruire pentru bibliotecari şi vor fi selectate, printr-un proces competitiv, câteva zeci de biblioteci publice din Moldova care vor primi gratis calculatoare pentru accesul publicului la Internet. De asemenea, pe întreg teritoriul ţării vor fi create 5 Centre Regionale de Formare care vor instrui peste 100 de bibliotecari pentru a putea utiliza la maximum potenţialul noilor resurse tehnologice în beneficiul comunităţilor. ”Dorim să conlucrăm cu autorităţile publice centrale şi locale, deoarece vorbim de un interes comun – dezvoltarea societăţii, iar odată ce cetăţenii îşi vor asuma anumite responsabilităţi, programul va primi asistenţă”, a conchis Tracz.

    De notat că programul este realizat datorită sprijinului oferit de Fundaţia Bill şi Melinda Gates în cooperare cu Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), iar un alt partener, compania   Microsoft, va dona software în valoare de aproximativ 300.000 de dolari către bibliotecile publice din Moldova.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com