• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Conferinţa ONU privind Dezvoltarea Durabilă „Rio+20”

    Conferinţa ONU privind Dezvoltarea Durabilă „Rio+20”

    20.06.2012  

    Delegaţia Oficială a Republicii Moldova, în frunte cu Mihai Moldovanu, Viceprim-ministru al Republicii Moldova, va participa la lucrările Segmentului Înalt al Conferinţei ONU privind Dezvoltarea Durabilă „Rio+20”, care se va desfăşura în perioada 20-22 iunie 2012 la Centrul de Conferinţe RIOCENTRO de la Rio de Janeiro, Brazilia.

    Din componenţa Delegaţiei oficiale a Republicii Moldova fac parte Dl Şalaru Gheorghe, Ministru al Mediului, Dl Ciobanu Vladimir, Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova, reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai Agenției ”Apele Moldovei” și ai societății civile.

    Conferința de la Rio din 2012 reprezintă o oportunitate istorică pentru a reînnoi angajamentul politic față de dezvoltarea umană, evalua progresele până în prezent și lacunele existente în realizarea deciziilor celor mai importante reuniuni privind dezvoltarea durabilă și pentru a aborda cele mai recente și stringente provocări.

    Temele de bază ale Conferinţei ONU privind Dezvoltarea Durabilă „Rio+20, care va fi desfăşurată la cel mai înalt nivel (preşedinţi de ţări şi prim-miniştri), sunt:

    1. Promovarea dezvoltării economice verzi în contextul dezvoltării durabile şi reducerii sărăciei;

    2. Fortificarea reţelei instituţionale pentru promovarea dezvoltării durabile.

    Conform datelor preliminare, la Conferinţă participă delegații din circa 135 de state.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu va avea o alocuțiune la şedinţa plenară din 20 iunie 2012 și un șir de discursuri la Mesele Rotunde de nivel înalt „Privirea spre viitor pentru implementarea rezultatelor aşteptate ale Conferinţei” şi „Economia Verde şi Dezvoltarea Durabilă: Perspectivele Regionale”. Domnul Gheorghe Şalaru, ministru al mediului, va participa la Masa rotundă privind Principiul 10 de la Rio privind participarea publicului, accesul la informaţie şi justiţie pe probleme de mediu.

    În finalul Conferinţei se preconizează adoptarea documentului de bază al ONU „Viitorul pe care ni-l dorim” (The Future We Want), în care sunt incluse principiile de bază de promovare a dezvoltării durabile, economiei verzi şi cadrului instituţional necesar pentru perioada următorilor 10 ani.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com