• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (interviu) Marina Calugari - portretul unui tânăr liberal activ şi de succes

    (interviu) Marina Calugari - portretul unui tânăr liberal activ şi de succes

    19.06.2012  

    Marina Calugari, studentă la Facultatea de Drept, Universitatea Liberă Internațională din Moldova, este membru activ al Partidului Liberal, tânăr deputat în cadrul Parlamentului Tinerilor, membru al Consiliului Sindical ULIM. Pe lângă toate acestea activităţi mai are ca pasiune şi dansul! Iată un portret de tânăr activ şi implicat în multe acţiuni!

    Care sunt activităţile tale în afara orelor de curs?

    Sunt membru al Partidului Liberal din 5 februarie 2010. M-am implicat activ în cadrul tuturor acțiunilor organizate de către Tineretul Liberal și PL, cât și în campaniile electorale. În martie 2011 am devenit secretar general al Clubului Liceenilor Liberali, după care președinte interimar al CLL, iar pe 13 noiembrie 2011 am fost aleasă în calitate de Președinte al CLL. Susțin acest partid deoarece promovează valorile liberale și eu consider că este unicul partid care susține tineretul și promovează adevărul. Sunt mândră de faptul că m-am alăturat familiei liberale.

    În această primăvara am devenit unul din cei 101 deputați ai Parlamentului Tinerilor din legislatura a IV-a, sesiunea de primăvară. La ședința plenară am fost aleasă în calitate de Președinte al Comisiei Juridice al PT.  Parlamentul Tinerilor în principiu oferă experiență practică privind activitatea Parlamentului RM. Acest program este implementat în parteneriat cu institutul tineretului guvernator și Parlamentul Republicii Moldova. De asemenea în octombrie 2011 am devenit membru al Consiliului Sindical al Universității Libere Internaționale din Moldova . Pe lângă acestea, mă ocup și cu dansurile, unde de asemenea am obținut rezultate înalte, astfel am medalii de bronz, argint si aur.

    Ce înseamnă în viziunea ta "un tânăr de succes" ?

    Un tânăr de succes este persoana care își atinge un scop pe calea cea dreaptă, prin muncă proprie și prin efortul depus. Succesul înseamnă utilizarea la maximum a capacităţilor pe care le posezi. Succesul nu constă în faptul să atingi anumite scopuri, dar consta în ceea că devine o persoana capabilă și demnă, care are un anumit scop în viață pentru care lupta și spre care se îndreaptă.

    Am înţeles că eşti liderul  unui grup de tineri. Despre ce este vorba?

    La data de 13 noiembrie 2011 a fost organizată Conferința CLL, unde în calitate de candidat au fost înregistrate 2 persoane, cei 300 de delegați mi-au acordat 209 voturi, astfel am fost aleasă ca Președinte al Clubului Liceenilor Liberali. CLL este o formațiune politică de tineret, parte componentă a Tineretului Liberal a PL în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare al TL. Clubul Liceenilor Liberali activează la nivel municipal, având structuri primare formate din liceeni și studenți care își fac studiile în instituții de învățământ precum Licee, Colegii și Scoli profesionale. Clubul nostru le dă șansa tuturor elevilor și studenților să se afirme pe arena politică. Suntem activi în viața politică și organizăm diverse activități. Totodată la 5 iunie 2012 am fost aleasă în calitate de Președinte al Clubului Studenților Liberali ULIM. La moment sunt totalmente implicată în viața politică, deoarece îmi place asta, și este o bună practică pentru viitorul meu.

    În ce activităţi de voluntariat ai fost implicată ?

    Eu am fost implicată în diverse acțiuni, am participat și la "Hai, Moldova!", "Hai, Chișinău!", ca voluntar în Parlamentul Tinerilor, de asemenea în anul 2012 de ziua Europei am participat în calitate de voluntar, drept confirmare este și diploma înmânată de către Dnul Dirk Schuebel. În general încerc să mă implic la tot ce se organizează, să fiu o tânără activă, pentru a putea aduce anumite schimbări.

    Ce înseamnă pentru tine "activism civic" ?

    Activismul civic eu, în primul rând, consider că este dorinţa oamenilor și implicarea acestora în diverse domenii ale societății. Tinerii din Republica Moldova sunt cetăţeni activi, participă în procese decizionale fie la nivel local, naţional cât şi internaţional, astfel contribuie la dezvoltarea durabilă a ţării. Prin intermediul activismului civic poți obține plăcere sufletească prin a face ceva, a fi Voluntar și a contribui cu ceva.

    Iuliana Mămăligă, www.tineri.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com