• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dăruim speranţă! Vitalie Marinuţa, împreună cu militarii Armatei Naţionale au donat sânge

    Dăruim speranţă! Vitalie Marinuţa, împreună cu militarii Armatei Naţionale au donat sânge

    14.06.2012  

    „Sângele nu are preţ!”, a menţionat ministrul Apărării Vitalie Marinuţa, în cadrul acţiunii organizate de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Militarii prin contract ai Armatei Naţionale şi studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au participat la donarea benevolă de sânge, eveniment desfăşurat în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău.

    În opinia ministrului Marinuţa, donarea benevolă de sînge este un act de înaltă responsabilitate civică, iar Armata Naţională transmite un semnal către întreaga societate privind importanţa donării de sânge voluntare şi sistematice.

    „Sângele reprezintă un dar nepreţuit, care nu poate fi cumpărat cu bani, ci poate fi doar donat de la o persoana la alta. Îi îndemn pe toţi concetăţenii noştri să participe la campania de donare a sângelui, pentru că este un gest nobil care poate salva vieţi omeneşti”, a accentuat Vitalie Marinuţa.

    Potrivit colonelului medic Gheorghe Antoci din Direcţia Inspecţie Generală a Ministerului Apărării, circa 80 de militari prin contract şi în termen, pe parcursul zilei de astăzi, vor dona sânge la punctele de donare şi colectare a sângelui deschise în garnizoanele Chişnău şi Bălţi.

    Totodată, Antoci a menţionat că 50 de studenţi din Academia Militară au donat câte 300 mililitri de sânge, şi conform legii, donatorii benefeciază de două zile libere. Militarii Armatei Naţionale benevol au dorit să participe la acţiunea de donare a sângelui, organizată de Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, desfăşurată sub genericul „Fiecare donator de sânge este un erou”.

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com