• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Reţea de canalizare din capitală, astupată intenţionat

    Reţea de canalizare din capitală, astupată intenţionat

    25.05.2012  

    Săptămâna trecută, una din ţevele magistrale ale canalizării pluviale din zona Gării Feroviare, care intersectează bd. Iu. Gagarin, cu diametrul de 400 mm, a fost astupată intenţionat. În momentul când executau lucrările de conectare a receptorului cu colectorul de pe partea opusă a străzii, lucrătorii de pe şantier au descoperit în reţeaua de canalizare un dop, cu acelaşi diametru. În cazul în care nu era scos din ţeavă, acest dop ar fi blocat reţeaua pluvială.

    Amintim că în zona Gării Feroviare din Chişinău se desfăşoară lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de canalizare pluvială. În rezultatul proiectului, vor fi reduse efectele ploilor torenţiale şi vor putea fi prevenite inundaţiile cauzate de precipitaţiile abundente, prin evacuarea apelor pluviale din Piaţa Gării. În acest sens, vor fi reconstruite reţelele existente şi vor fi extinse reţelele de canalizare din str. Aleea Gării, bd. Decebal, str. Fântânilor şi bd. Iu. Gagarin. Lucrările de construcţie sunt îndeplinite de către compania IM „Badprim" SRL.

    Reamintim că proiectul „Canalizarea pluvială. Promovarea şi implementarea acţiunilor inovative de schimbare a climei" este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului „Actorii non-statali şi autorităţile locale în dezvoltare" şi implementat de către Primăria municipiului Chişinău în parteneriat cu Primăria oraşului Odessa, pe parcursul a 30 luni (decembrie 2009 - iunie 2012) şi dispune de un buget total de 900.000 Euro, dintre  care Primăriei municipiului Chişinău îi revin 737.147 Euro.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com