• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Chiar dacă a fost montat ilegal, monumentul lui Lenin de la Anenii Noi scapă din nou de demolare

    Chiar dacă a fost montat ilegal, monumentul lui Lenin de la Anenii Noi scapă din nou de demolare

    24.05.2012  

    Propunerea liberalilor din Anenii Noi, cu privire la demontarea monumentul lui Lenin nu a fost pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Raional.

    Potrivit consilierului liberal, Igor Talmazan, proiectul de decizie cu privire la demontarea monumentului nu poate fi discutat până nu se prezintă un raport al Procuraturii, Direcţiilor Cultură şi Construcţii.

    ”În ședința precedentă noi am demonstrat că monumentul lui Lenin a fost montat ilegal. Am scris o decizie pentru a-l demonta, însă nu se acționează până nu vine o decizie din partea organelor de drept. Este un timp legal și un termen de decizie, noi deja nu putem interveni. Acum sperăm să obținem și susținerea celorlalți colegi din Consiliu”, a menționat Igor Talmazan.

    Pe de altă parte, comuniștii intenționează să înregistreze obiectul în lista monumentelor orăşului pentru ca nimeni să nu aibă dreptul să-l distrugă.

    Amintim că la începutul lunii aprilie, liberalii  din Anenii Noi au venit cu iniţiativa de a demonta monumentul lui Lenin, dar nu au avut susţinerea colegilor democraţi. Consilierii PL şi-au motivat intenţia prin faptul că monumentul a fost amplasat ilegal de comunişti.

    www.union.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com