• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Corina Fusu a avut o întrevedere cu Grupul de lucru ONU privind Discriminarea Femeii în Legislație și Practică

    Corina Fusu a avut o întrevedere cu Grupul de lucru ONU privind Discriminarea Femeii în Legislație și Practică

    24.05.2012  

    Președinta Organizaţiei Femeilor Liberale, deputata Corina Fusu a avut o întrevedere cu Grupul de lucru privind Discriminarea Femeii în Legislație și Practică al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Grupul de lucru ONU, condus de Președintele - raportor Kamala Chandrakirana, se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 21-30 mai 2012.  Scopul acestei vizite este de a evalua progresele în realizarea egalității de şanse între bărbați și femei, în protecția și promovarea drepturilor femeilor, precum şi să ajute Republica Moldova să asigure femeilor un grad mai mare de autonomie în diverse domenii.

    În cadrul discuției au fost evidenţiate bunele practici în eliminarea discriminării, inițiativele şi reformele legislative ce au drept scop promovarea drepturilor femeii și a egalității de gen. Totodată, a fost menţionată importanţa aspectului de discriminare împotriva femeilor în participarea publică și politică în perioada de tranziție politică și non-discriminarea femeilor în activitatea economică și socială în perioada de criză economică, dar şi despre carenţele instituţiilor mass-media la capitolul reflectării imaginii femeii.

    Discuţia a vizat şi rolul organizațiilor de femei ale partidelor politice în vederea accederii unui număr mai mare de femei în funcţii decizionale şi implementării politicilor ce vizează în mod direct situaţia femeilor în diferite domenii ale vieţii cotidiene.

    Corina Fusu a vorbit şi despre situaţia femeilor din cadrul Organizaţiei Femeilor Liberale, în special despre principiul meritocraţiei şi competenţei care funcţionează în structurile de partid în vederea promovării femeilor în cadrul administraţiei publice cetrale şi locale.

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com