• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Legea privind castrarea chimică a pedofililor, revotată

    Legea privind castrarea chimică a pedofililor, revotată

    24.05.2012  

    Legea privind castrarea chimică a pedofililor a fost revotată de către legislatori în cadrul şedinţei de astăzi, 24 mai. Pentru adoptarea acestei legi s-au pronunţat 56 de deputaţi, din cadrul alianţei de guvernare.
    Anterior, Parlamentul a adoptat această lege organică prin care a fost modificat Codul Penal. Iniţiativa legislativă, venită din partea deputatului PL, Valeriu Munteanu, prevede ca pentru pedofilie, castrarea chimică să fie obligatorie, iar pentru alte infracţiuni grave ce atentează la libertatea şi inviolabilitatea sexuală a persoanei, ca măsură de siguranţă aplicabilă după caz la individualizarea pedepsei.

    Esenţa acestei sancţiuni constă în administrarea unui medicament special, tratament ce are finalitate inhibarea ireversibilă a dorinţelor sexuale a criminalilor.

    Proiectul de lege prevede că, castrarea chimică se efectuează de către instituţiile medicale în comun cu instituţiile penitenciare, conform unui Regulament aprobat de Guvern în primele 3 luni de ispăşire a pedepsei, după ce sentinţei de condamnare este irevocabilă.

    Potrivit autorului proiectului, se doreşte conferirea unui cadru nou sancţionării subsecvente a infractorilor care comit astfel de infracţiuni.

    Președintele Nicolae Timofti nu a promulgat această lege pe motiv că aceasta atinge un grad înalt de duritate.

    În ultimii cinci ani, perioadă supusă verificării, conform datelor MAI, 15 persoane au fost trase la răspundere penală în mod repetat pentru săvârşirea infracţiunilor cu tentă sexuală, îndreptate împotriva minorilor.

    www.trm.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com