• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Sală de kinetoterapie, inaugurată în incinta unei grădiniţe renovate din capitală. Dorin Chirtoacă: Este o mare bucurie pentru mine să ofer ajutor copiilor bolnavi

    Sală de kinetoterapie, inaugurată în incinta unei grădiniţe renovate din capitală. Dorin Chirtoacă: Este o mare bucurie pentru mine să ofer ajutor copiilor bolnavi

    22.05.2012  

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea unei săli de kinetoterapie, în incinta Grădiniţei nr. 76 „Aurica” din din sectorul Râşcani al capitalei. Totodată, instituţia de învăţământ preşcolar a fost renovată şi au fost schimbate toate geamurile. Proiectul a fost realizat de Fundaţia Est-Europeană, cu finanţare din partea Ministerelor de Externe din Suedia şi Danemarca şi a costat circa 125 mii de dolari SUA.

    În discursul său, Dorin Chirtoacă a exprimat recunoştinţă organizaţiilor care au susţinut proiectul respectiv. ,,Odată cu amenajarea acestei săli de kinetoterapie, copii cu deficienţe de sănătate vor avea acces la serviciile necesare direct la grădiniţă, fără a se deplasa la instituţiile medicale”, a spus primarul de Chişinău, menţionând că şi-ar dori ca în Chişinău în fiecare lună să fie inaugurată o asemenea sală. „Cel mai mare regret al meu, în calitate de primar al Chişinăului, este că în oraş avem şi se mai nasc copii bolnavi. Iar cea mai mare bucurie pentru mine este să ofer ajutor acestor copii”, a remarcat Dorin Chirtoacă.

    La rândul său, directoarea grădiniţei, Ludmila Guţu, a subliniat că până acum exerciţiile de care au nevoie copii cu handicap se efectuau în grup. ,,În continuare, avem posibilitatea să ne ocupăm de aceşti copii în mod individual”, a afirmat directoarea grădiniţei nr. 76.

    La ora actuală, în municipiul Chișinău sunt peste 600 de copii care sunt diagnosticaţi cu autism şi paralizie.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com