• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a avut o întrevedere cu Directorul UNICEF pentru Europa de Est şi Ţările CSI

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a avut o întrevedere cu Directorul UNICEF pentru Europa de Est şi Ţările CSI

    16.05.2012  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a avut o întrevedere cu Marie-Pierre Poirier, Director al UNICEF pentru Europa de Est şi Ţările CSI.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a adresat felicitării Doamnei Marie-Pierre Poirier cu ocazia învestirii Domniei sale în funcţia de Director regional şi i-a urat mult succes în activitate şi performanţe în atingerea priorităţilor regionale

    Marie-Pierre Poirier a anunţat că scopul vizitei sale este de a se familiariza cu progresele şi provocările din domeniul drepturilor copilului în Republica Moldova, în vederea prezentării noului program de ţară la şedinţa Consiliului executiv al UNICEF.

    În cadrul întrunirii s-au abordat subiecte referitoare la perspectiva implementării  Programului de Ţară al UNICEF - Moldova pentru anii 2013-2017 şi rolul Consiliului Naţional pentru Drepturile Copilului în contextul noului Cadru de Parteneriat ONU - Republica Moldova.

    Viceprim-ministrul a prezentat a sinteză a reformelor din domeniul drepturilor copilului, cu accent pe strategia de dezinstituţionalizare, de incluziune socială şi a justiţiei pentru copil. De asemenea, despre perspectiva aprobării Strategiei Naţionale de protecţia copilului şi familiei.

    Directorul regional UNICEF a opinat că este de 24 h în Moldova, însă deja a constatat rezultatele şi eforturile ţării de susţinere şi protecţie a drepturilor copilului.

    Marie Pierre Poirier a accentuat că Republica Moldova are modele de succes, care ar putea fi diseminate în regiune, având în vedere abordarea intersectorială a drepturilor copiilor, implicarea societăţii civile şi dezvoltarea serviciilor sociale pentru copii vulnerabili.

    Vicepremierul a ţinut să-şi exprime aprecierea pentru deschiderea şi suportul UNICEF şi a reiterat certitudinea că sincronizarea acţiunilor pentru perioada 2013-2017 în baza Programului de Ţară  va asigura atingerea obiectivelor şi indicatorilor stabiliţi de către Guvern.

    Marie Pierre Poirier a subliniat că UNICEF va rămâne în continuare un partener de încredere al Guvernului Republicii Moldova, atât în atingerea rezultatelor pozitive privind situaţia copiilor, cât şi pe calea dinamizării aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com