• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Felicitări de la viceprim-ministrul Mihai Moldovanu: Toate familiile din Republica Moldova să fie sănătoase, fericite şi împlinite

    Felicitări de la viceprim-ministrul Mihai Moldovanu: Toate familiile din Republica Moldova să fie sănătoase, fericite şi împlinite

    15.05.2012  

    Viceprim–ministrul Mihai Moldovanu a susţinut o conferinţă de presă cu privire la Planul de acţiuni privind desfăşurarea Festivalului Familia. 

    Festivalul Familia, dedicat Zilei Internaţionale a Familiei, marcată în fiecare an la 15 mai, se va desfăşura în perioada 15-20 mai cu genericul „Împreună suntem o familie".

    Festivalul este organizat sub egida Guvernului Republicii Moldova,  în parteneriat cu Agenţiile ONU acreditate la Chişinău.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a subliniat că Ziua Internaţională a Familiei oferă oportunitatea de a reitera priorităţile naţionale de promovare şi consolidare a valorilor familiei, şi de a aborda mai profund  problemele legate de familie din perspectiva proceselor sociale, economice şi demografice.

    "Familia este instituţia fundamentală în toate societăţile, este cea care asigură  evoluţia şi continuitatea vieţii sociale, or Planul de activitate al Guvernului are obiective propice pentru dezvoltarea şi susţinerea familiei", a adăugat Viceprim-ministrul.

    Festivalul Familia este susţinut plenar de autorităţile publice locale fiind extins la nivel naţional în peste 20 de raioane.

    A fost elaborat un Plan naţional de acţiuni privind desfăşurarea Festivalul Familiei care include activităţi la nivel naţional şi local, printre care conferinţe, expoziţii tematice, concursuri pentru elevi, acţiuni publice de informare şi sensibilizare, evenimente festive, care vor promova valorile familiei şi importanţa familiei sănătoase şi educate pentru o societate prosperă. Fiecare raion implementează un plan individual de acţiuni dedicat Sărbătorii Familiei.

    Festivalul va culmina la 20 mai, devenind deja o tradiţie să fie organizat în Grădina Publică Ştefan cel Mare. Acţiunea va include concursuri pentru familii, decernarea premiilor pentru diferite categorii de familie, ateliere de creaţie pentru părinţi şi copii, evoluţii artistice.

    Mihai Moldovanu a adresat un mesaj de felicitare tuturor familiilor din Republica Moldova cu această sărbătoare, dorindu-le tuturor să se bucure din plin de o familie sănătoasă, fericită şi împlinită.

    Ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei, prin Rezoluţia 47/237, la 20 septembrie 1993. 

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com