• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Consiliul Republican al PL va decide duminică dacă va fi votată Legea privind egalitatea de şanse

    Consiliul Republican al PL va decide duminică dacă va fi votată Legea privind egalitatea de şanse

    15.05.2012  

    Partidul Liberal va convoca duminică, 20 mai, Consiliul republican al formațiunii pentru a decide dacă să susțină noua redacție a legii antidiscriminare.  Președintele PL, Mihai Ghimpu spune că nu poate lua o decizie pe un asemenea „subiect delicat” de sine stătător.

    „Eu nu pot decide asupra unor probleme delicate de unul singur sau doar cu biroul partidului. Duminică, vom lua decizia în acest sens la Consiliul republican”, a declarat liderul liberalilor în cadrul unei emisiuni la ProTV.

    Potrivit lui, „subiectul este unul delicat” și nemulțumește poporul și Biserica. „Noi înțelegem că acest fenomen (n.red. homosexualitatea) există, cu lege sau fără de lege. Dar este prea devreme. Oamenii de la noi nu știu încă ce este democrația”, a notat Ghimpu.

    UNIMEDIA precizează că după mai multe negocieri cu societatea civilă și cu partenerii europeni, proiectul Legii antidiscriminare a fost definitivat. Astfel, s-a decis ca documentul să fie redenumit „Legea privind egalitatea de şanse”. De asemenea, varianta definitivată prevede reglementări clare referitor la institutul familiei în Republica Moldova, la raporturile de adopţie a copiilor, precum şi în ceea ce ţine de cultele religioase şi părţile lor componente în partea ce vizează convingerile lor religioase.

    Partidul Liberal Democrat și Partidul Democrat și-au arătat disponibilitatea de a susține acest proiect de lege în ambele lecturi, dar nu și Partidul Liberal, care consideră că există subiecte mai prioritare.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com