• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Tineretului şi Sportului Ion Cebanu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal

    Ministrul Tineretului şi Sportului Ion Cebanu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal

    30.03.2012  

    Mehmet Selim Kartal a reiterat că Turcia consideră Republica Moldova un partener strategic şi a accentuat că cei mai buni ambasadori în acest sens sunt chiar sportivii. Ministrul Tineretului şi Sportului Ion Cebanu a avut vineri o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal.

    Ministrul Tineretului şi Sportului a salutat vizita diplomatului turc, care a preluat activitatea de ambasador în republica noastră la începutul lunii februarie, şi i-a dorit mult succes în activitate. Ion Cebanu a remarcat obiceiurile sportive din ambele ţări, care ne reprezintă ca naţiuni cu tradiţii frumoase şi care promovează modul sănătos de viaţă: ”Luptele libere ne reprezintă cu succes de-a lungul anilor, iar Republica Moldova şi Turcia au cu ce se mândri, la acest capitol, deoarece regăsim mulţi dintre sportivii noştri printre cei mai buni la competiţiile internaţionale”.

    Noul ambasador al Turciei a remarcat bunele practici din activităţile sportive şi programele pentru tineret din ambele ţări, expimîndu-şi încrederea că colaborarea în această ordine de idei trebuie intensificată şi chiar diversificată. ”Turcia acordă o mare atenţie tineretului şi sportului, chiar dacă nu are un minister separat, care s-ar ocupa de aceste chestiuni sensibile pentru oricare societate. Totodată, la nivel de politici, înţelegem foarte bine importanţa unei deschideri către tineret, cooperării cu comunitatea internaţională în acest sens şi sper că vom avea în continuare mai multe programe bilaterale cu Republica Moldova, pe care le vom susţine cu certitudine. Voi încerca să fiu foarte activ în această direcţie”, a declarat Mehmet Selim Kartal.

    Ministrul Tineretului şi Sportului a făcut o trecere în revistă a succeselor înregistrate de sportivii din Republica Moldova, în ultima perioadă de timp, a celor mai importante programe pentru tineret, precum şi a iniţiativelor legislative, care urmează să schimbe lucrurile spre bine. ”Să nu uităm însă că ne aflăm pe ultima sută de metri, în ajunul Jocurilor Olimpice de vară. În acest context, suntem deschişi să organizăm noi cantonamente pentru sportivii din Moldova şi Turcia, iar la Olimpiadă să obţină medalii cei mai puternici. Sunt încrezut că şi Republica Moldova, şi Turcia au şanse destule în acest sens”, a conchis Ion Cebanu.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com