• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Va fi elaborat planul de acţiuni pentru prevenirea fraudei și corupţiei în procesul de reabilitare a drumurilor

    Va fi elaborat planul de acţiuni pentru prevenirea fraudei și corupţiei în procesul de reabilitare a drumurilor

    24.03.2012  


    Fondul Provocările Mileniului din Moldova va acorda asistență MTID pentru prevenirea fraudei și corupției în domeniul reabilitării drumurilor
    La 21 martie 2012, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Anatol Șalaru și Viceministrul Boris Gherasim au avut o întrevedere cu un grup de experți ai Corporației Provocările Mileniului  care asistă la elaborarea măsurilor de prevenire a fenomenului corupției și fraudelor în implementarea Programului Compact.

    Discuțiile s-au axat pe identificarea riscurilor de apariție și întreprinderea acțiunilor de prevenire a ilegalităților care pot să prejudicieze eficiența activității desfășurate și corectitudinea gestionării mijloacelor financiare acordate de Guvernul SUA pentru realizarea obiectivelor Programului Compact.

    În acest context, Amy Young Esg, Consilier principal antifraudă și corupție din cadrul Corporației Provocările Mileniului, a menționat că MTID este un partener important în Programul Compact și inițierea discuțiilor privind anticiparea corupției și fraudei în domeniul reabilitării drumurilor sunt necesare în rezultatul cărora urmează a fi elaborate un plan de acțiuni pentru prevenirea acestui fenomen.

    La rândul său, Ministrul Anatol Șalaru și-a arătat deschiderea față de implementarea unui plan de acțiuni, confirmând necesitatea prevenirii fenomenului corupției și fraudei prin aplicarea experienței statului american.

    În această ordine de idei, Boris Gherasim a declarat că în ultimii doi ani procurările efectuate în sectorul drumurilor s-au desfășurat transparent, iar acest fapt este demonstrate de absența contestațiilor din partea companiilor participante la licitații. De asemenea, oficialul a mai precizat că, în scopul monitorizării executării lucrărilor de reabilitare a drumurilor, MTID își propune să achiziționeze un laborator mobil care va evalua calitatea lucrărilor efectuate în timp real.

    În finalul discuțiilor purtate s-a convenit la o colaborare strânsă în vederea elaborării și implementării planului de acțiuni pentru prevenirea fraudei și corupției în procesul de reabilitare a drumurilor.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com