• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim – ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru în raionul Anenii Noi

    Viceprim – ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru în raionul Anenii Noi

    21.03.2012  

    Vicepremierul a avut întrevederi cu reprezentanţii autorităţilor locale, după care a urmat audienţa cetăţenilor. Majoritatea problemelor abordate au vizat domeniul social, printre care: acordarea ajutorului social, ajutorul pentru perioada rece a anului, compensaţii pentru serviciile comunale etc.

    Potrivit informaţiei prezentate de conducerea Secţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei, pe parcursul anului 2011, în raionul Anenii Noi, de ajutor social au beneficiat - 2510 persoane, ajutor pentru perioada rece a anului - 930 persoane, compensaţii nominative pentru serviciile comunale - 6000 persoane, ajutor material din Fondul republican de susţinere socială a populaţiei - 8622 persoane.

    Ulterior, Mihai Moldovanu a vizitat Spitalul raional şi Centrul medicilor de familie. Actualmente, Spitalul raional Anenii Noi dispune de 188 paturi, cele mai multe fiind în secţia terapie şi chirurgie. O problemă majoră cu care se confruntă la moment instituţia medicală este utilajul medical învechit, de aproximativ 25 ani. Astfel, mulţi bolnavi - locuitori ai raionului Anenii Noi sunt redirecţionaţi pentru a fi investigaţi la Centrul Diagnostic din mun.Chişinău. Pe teritoriul raionului activează 10 Centre de Sănătate, printre care unul în or. Anenii Noi, care deserveşete aproximativ 8 mii de persoane.

    Totodată, Vicepremierul s-a familiarizat şi cu activitatea Companiei "Depo - Farm", specializată în producerea medicamentelor, realizate pe întreg teritoriul ţării.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com