• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vizita de lucru a ministrului Ion Cebanu la Drochia

    Vizita de lucru a ministrului Ion Cebanu la Drochia

    20.03.2012  
    Administrarea eficientă a surselor financiare din bugetul local pentru acţiuni sportive şi problemele tineretului au fost subiectele de bază ale discuţiei dintre Ion Cebanu şi administraţia publică din oraşul Drochia, în cadrul unei vizite de lucru a Ministrului Tineretului şi Sportului în această localitate. La discuţii au participat mai mulţi specialişti din Consiliul Raional, directorii şi antrenorii şcolilor sportive din raion.

    ”Cunoaştem rezultatele echipelor sportive din Drochia la competiţiile republicane, dar şi provocările, problemele cu care se confruntă zilnic amatorii de sport şi profesioniştii. Sunt probleme identice cu cele din alte raioane din republică, în majoritatea cazurilor: salarii mici pentru profesori-antrenori, lipsa de terenuri sportive în buna parte a localităţilor rurale şi surse financiare modeste pentru organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive la nivel raional,” a declarat Ion Cebanu.

    Remarcând efortul Ministerului Tineretului şi Sportului în vederea perfectării legislaţiei în vigoare, ce ţine de acţiuni sportive şi problemele tineretului, Ion Cebanu a solicitat de la antrenorii din teritoriu propuneri concrete, care ar da un impuls nou pentru dezvoltarea sportului în Republica Moldova: ”Colaborăm bine cu Federaţia Moldovenească de Fotbal, au fost deja date în exploatare circa 100 de terenuri de mini-fotbal în localităţile rurale, inclusiv 30 de terenuri în anul 2011, dar dezvoltarea infrastructurii depinde nu doar de administraţia publică centrală şi de gradul de conlucrare cu federaţiile sportive. Soluţiile deseori se află la suprafaţă, bunăoară – parteneriatul public privat”.

    La rândul său, preşedintele raionului Drochia, Andrei Marian, a specificat că Consiliul Raional realizează cu succes un proiect, prin parteneriat cu o firmă suedeză, cu o valoare totală de 8,5 milioane de lei – amenajarea sălii sportive a şcolii sportive din oraşul Drochia, cu o suprafaţă de 800 metri patraţi, care va permite elevilor, începând cu 1 septembrie, practicarea pe larg a mai multor genuri de sport.

     ”Este un proiect inedit pentru Drochia – o sală specializată pentru sport, cu încălzire autonomă, inclusiv a podelei pe toată suprfaţa, climatizoare de ultima generaţie şi săli de recreare pentru zeci de sportivi”, a remarcat Andrei Marian, solicitând, totodată, o atenţie a autorităţilor centrale la stadionul sportiv din localitate, care necesită o reparaţie capitală.

    În cadrul discuţiilor de astăzi au fost puse în discuţie şi alte chestiuni ce ţin de dezvoltarea sportului în raionul Drochia, Ministrul Ion Cebanu a răspuns la numeroasele întrebări ale antrenorilor şi specialiştilor în domeniul tineretului şi sportului, gazdele remarcând eficienţa unor astfel de şedinţe lunare cu membrii Guvernului Republicii Moldova.

    www.mts.gov.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com