• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Primăria Chișinău promite: Până de Paști vor fi curățați toți pilonii de afișele publicitare

    Primăria Chișinău promite: Până de Paști vor fi curățați toți pilonii de afișele publicitare

    19.03.2012  

    Până de Paști vor fi curațăți toți pilonii din capitală de afișele publicitare, cel puțin așa promit responsabilii de la Spații Verzi. Totodată, în cadrul campaniei de salubrizare de primăvară urmează a fi curățate peste 500 de străzi și lichidate gunoiștile neautorizate din Chișinău.

    Primarul Dorin Chirtoacă a cerut în cadrul ședinței operative a Primăriei de luni, 19 martie, să fie demontate panourile publicitare care nu sunt amplasate corespunzător, nu sunt îngrijite și conțin mesaje de prost gust.

    Campania de salubrizare va culmina sâmbătă, 31 martie, cu o zi a curăţeniei, care se va desfăşura sub genericul „Hai, Chişinău". Primăria Chişinău mizează pe participarea unui număr mare de chișinăuieni care să iasă într-o singură zi să facă ordine în curtea blocului în care locuiesc. Pretorii de sector au declarat în ședința de astăzi a Primăriei că până în prezent, locuitorii capitalei nu au mainifestat interes pentru participarea la acțiunile de salubrizare.
     
    Dorin Chirtoacă s-a arătat nemulțumit de faptul că mecanismul de aplicare a amenzilor pentru persoanele care lasă gunoi în locurile publice este greoi. Potrivit pretorului sectorului Centru, Vladimir Șarban, procesele verbale sunt examinate doar vinerea din cauza numărului mic de personal.
     
    ,,Nu e normal ca o persoană care a aruncat gunoiul astăzi, să fie amendată peste o săptămână”, a spus Dorin Chirtoacă. Edilul  a sublniat necesitatea modificării mecanismului de aplicare a amenzilor, astfel încât persoanele, care lasă gunoi să fie sancționate pe loc.
     
    Potrivit datelor poliției, de la începutul anului au fost întocmit 97 procese verbale pentru aruncarea gunoiului, dintre care doar 73 au fost examinte. În baza acestora, au fost stabilite pedepse administrative în valoare de 11.000 mii dei lei.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com