• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Turciei în Republica Moldova

    Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Turciei în Republica Moldova

    17.03.2012  

    Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a primit vineri, 16 martie, la sediul Ministerului Apărării, vizita de lucru a ambasadorului Turciei la Chişinău, Mehmet Selim Kartal, cu ocazia numirii în funcţie şi preluării mandatului diplomatic în R. Moldova.
     
    Vitalie Marinuţa l-a felicitat pe diplomatul turc cu ocazia numirii în funcţie şi i-a urat succes în exercitarea mandatului său. De asemenea, ministrul Apărării a apreciat înalt activitatea fostului ambasador turc în R. Moldova, care a contribuit în perioada mandatului său la o serie de activităţi importante pe dimensiunea bilaterală.
     
    Ministrul Apărării a remarcat nivelul avansat al cooperării bilaterale cu Turcia pe segmentul militar şi s-a arătat convins că stadiul actual al relaţiilor bilaterale în domeniul apărării va fi dezvoltat. Totodată, Vitalie Marinuţa şi-a exprimat recunoştinţa pentru oportunităţile de perfecţionare profesională a militarilor Armatei Naţionale în instituţiile de profil din Turcia, în special în Centrul Regional de pregătire a Parteneriatului pentru Pace din Ankara.
     
    La rândul său, ambasadorul Turciei a declarat că pentru el este un privilegiu să deţină această funcţie în R. Moldova, iar ţara sa va pleda şi în continuare pentru un parteneriat eficient cu R. Moldova.
     
    „Această întrevedere denotă deschiderea pe care o manifestă conducerea Ministerului Apărării faţă de colaborarea bilaterală. Consider că nivelul de cooperare poate fi dezvoltat pe diverse dimensiuni şi suntem dispuşi să identificăm mecanismele necesare pentru o cooperare mai dinamică în viitor”, a declarat Mehmet Selim Kartal, care a mulţumit ministrului Apărării pentru atenţia acordată relaţiilor moldo-turceşti.
     
    În finalul întâlnirii, demnitarii au apreciat oportunitatea de a schimba opinii şi s-au pronunţat pentru promovarea raporturilor bilaterale dintre R. Moldova şi Turcia, cu precădere în domeniul de apărare ca parte însemnată a cooperării interstatale.
     
    De menţionat că aceasta este prima vizită a noului ambasador al Turciei la Ministerul Apărării. Anterior funcţia de ambasador al Turciei în R. Moldova a fost exercitată de către Ahmet Ferit Ulker.
     
    Noul ambasador al Turciei în R. Moldova, are 54 de ani, este căsătorit şi vorbeşte fluent limbile engleză şi germană.

    Relaţiile diplomatice între R. Moldova şi Turcia au fost stabilite la 3 februarie 1993, iar Turcia este printre primii zece cei mai importanți parteneri economici ai R. Moldova.

    www.army.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com