• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  PL vrea ca şi văduvele războiului de pe Nistru să primească alocaţii din partea statului

    PL vrea ca şi văduvele războiului de pe Nistru să primească alocaţii din partea statului

    12.03.2012  

    Alocaţii pentru văduvele războiului de pe Nistru, nu doar pentru văduvele celui de-al Doilea Război Mondial, aşa cum este în prezent. Asta cer deputaţii liberali, care au elaborat un proiect de lege în acest sens. Iniţiativa mai prevede şi majorarea cu 20 la sută a pensiilor pentru invalizii conflictului armat din 1992.

    Liberalii susţin că persoanele care au rămas invalide în urma războiului de pe Nistru, dar şi văduvele conflictului armat, ar trebui tratate cu mai mult respect.

    Potrivit actualei legislaţii, toţi invalizii de război beneficiază de alocaţii din partea statului. Văduvele celui de-al Doilea Război Mondial primesc 300 de lei. Liberalii însă propun ca alocaţiile pentru veteranii războiului de pe Nistru să fie majorate cu 20 la sută. Acestea ar urma să fie între 450 de lei şi 720 de lei. De alocaţii lunare urmează să beneficieze şi văduvele războiului din 1992, fapt care nu este prevăzut de legislaţia actuală.

    Văduvele conflictului armat salută iniţiativa liberalilor. Galina are un salariu de 2.500 de lei şi întreţine doi copii, dintre care un student. Din partea statului primeşte ajutoare băneşti doar cu ocazia unor aniversări.

    Tatiana, o altă văduvă, consideră că adoptarea unei asemenea legi este necesară. "Nicio alocaţie. Cât a fost pensia la copii a fost foarte mică, atunci nu era lege. Am primit până la 18 ani, 80 de lei pensia. Unde nu sunam spuneau că nu e lege pentru noi", a menţionat Tatiana Nestor.

    În prezent sunt 324 de invalizi ai războiului de pe Nistru şi 158 de văduve.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com