• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Competiţie de Rugby Tag, organizată de Ministerul Educaţiei, pentru elevii de pe ambele maluri ale Nistrului

    Competiţie de Rugby Tag, organizată de Ministerul Educaţiei, pentru elevii de pe ambele maluri ale Nistrului

    12.03.2012  

    O competiţie sportivă de Rugby Tag pentru elevii de pe ambele maluri ale Nistrului va fi organizată în perioada 28-29 aprilie 2012. Turneul presupune participarea a circa 300 de elevi şi se va desfăşura atât la Chişinău, cât şi la Tiraspol.

    Competiţia este organizată la iniţiativa Consiliului Europei, în colaborare cu Ministerele Educaţiei, Tineretului şi Sportului şi ONG-uri de profil. Detaliile au fost discutate de viceministrul educaţiei, Tatiana Potâng, şeful direcţiei învăţământ preşcolar, primar şi secundar general, Valentin Crudu şi şeful oficiului Consiliului Europei la Chişinău, Ulvi Akhundlu. Scopul acestui turneu este realizarea unui dialog prietenesc dintre copiii de pe ambele maluri ale Nistrului.
    La competiţie vor participa câte 14 echipe de 7-9 elevi fiecare, cu vârsta de 15-16 ani, de pe ambele maluri ale Nistrului. Membrii echipelor vor fi selectaţi de organizaţiile non-guvernamentale şi Direcţiile învăţământ, tineret şi sport din teritoriu.

    Viceministrul educaţiei, Tatiana Potâng, a salutat iniţiativa Consiliului Europei de a organiza acest turneu, dar si genul de sport selectat. „Rugby Tag permite familiarizarea copiilor cu rugby-ul. E un joc non-violent, care promovează responsabilitatea, prietenia, respectul”, a menţionat Tatiana Potâng.

    Şeful oficiului Consiliului Europei la Chişinău Ulvi Akhundlu afirmă că meciurile vor fi precedate de lecţii interactive, la care elevii vor fi instruiţi despre regulile de joc. Jucătorii nu necesită o pregătire specială, iar regulile sunt simple. Mai mult, fiecare jucător va primi, înainte de meci, câte un set de echipament pentru Rugby Tag.

    Viceministrul educaţiei a solicitat ca presa, de pe ambele maluri ale Nistrului, să aibă acces la meciuri.

    www.edu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com