• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Gândurile lui Mihai Ghimpu: Candidatul Tănase și documentul pe care va trebui să îl semneze viitorul președinte

    Gândurile lui Mihai Ghimpu: Candidatul Tănase și documentul pe care va trebui să îl semneze viitorul președinte

    06.03.2012  

    Președintele PL, Mihai Ghimpu, consideră că șeful Curții Constituționale, Alexandru Tănase, ar fi un președinte foarte bun pentru R. Moldova. Din păcate, potrivit sursei, cineva nu este de acord cu această candidatură.

    "Dl Alexandru Tănase este cea mai potrivită candidatură, dar nu-l acceptă. De ce nu-l acceptă? Întrebați la Dzeu. S-a discutat așa printre... Înafara de Sandu Tănase mai este un Adrian tănase - e medic, un patriot, foarte bun candidat. Dar noi... căutăm oameni care nu-i cunoaștem", a spus Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni difuzate aseară de ProTV Chișinău.

    Liderul liberal a spus că nu vrea să participe la procesul de desemnare a candidaților, deoarece există unul "care decide", iar candidații PL nu vor fi acceptați din start. Dorin Chirtoacă a nominalizat câteva candidaturi ale PL, Ion Ungureanu, Valeriu Matei, Tudor Panțâru, dar Dodon nu le votează. Dodon a trebuit să facă un lucru și rămânea în istorie. Să nu condiționeze și să voteze candidatul AIE. Așa avea partid și viitor. Dar așa, rămâne în trecut", a conchis sursa.

    Alte declarații făcute de Ghimpu:


    •Despre documentul care-l va semna președintele
    Președintele va fi votat de PL, dacă acesta va accepta să semneze un document, prin care se va angaja că nu va demite niciun ministru al PL, dacă candidatura va fi înaintată doar de prim-ministru, fără acordul fracțiunii.

    •Candidatul Bacalu
    Dacă unul spune că Bacalu rămâne candidat, dar candidatul rămâne la Washington, așa nu mergem înainte. Eu nu pricep să vorbesc pe Skype, video telefon n-am. Nu așa se rezolvă problemele. E vorba de șeful statului. Când o vor invita, atunci vom discuta. Invitarea ei nu e problema noastră. Eu nici nu știu unde să o caut, cum să o sun. De ce eu să-mi bat capul să mă duc la Washington. Capul trebuie să-și bată cei care au înaintat candidatura. Referitor la candidaturi pot să vă spun că noi discutăm mai mult decât o persoană sau două.

    •Numirea directorului SIS de către PL
    Gata, PL nu mai poate propune, deoarece se depolitizează funcția. Depolitizarea înseamnă că nu va fi o candidatură venită de la partidele politice.

    •Există AIE sau ba?
    Alianța există, încă cum!

    •Strategia de mai departe
    Nu mai discutăm în public despre candidaturi. După ce ne înțelegem, discret, anunțăm toți 4 candidatul. Președintele va fi ales, sper că ne apropiem de această decizie. Ne apropiem de ziua în care vom hotărâ și data și candidatul. Se poate întâmpla și miercuri. Poate facem un cadou de 8 martie, vouă, frumoaselor doamne. Anticipate nu vor fi!

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com