• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Reabilitarea drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni și construcția podului peste râul Prut

    Reabilitarea drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni și construcția podului peste râul Prut

    21.12.2011  

    Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Anatol Șalaru a efectuat o vizită de lucru în raionul Ungheni. În cadrul întrevederii oficialului cu reprezentanții autorităților locale, consilieri, primari și transportatori au fost abordate un șir de subiecte din domeniul transporturilor și infrastructurii drumurilor. Pricipalele subiecte puse în discuție au fost reabilitarea în întregime a drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni, construcția drumului de centură a orașului Ungheni și a unui pod nou peste râul Prut.

    În acest context, ministrul Anatol Șalaru a precizat că în ianuarie 2012 va fi anunțată licitația pentru reabilitarea 113 km a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni. Reabilitarea drumului național Chișinău-Ungheni Sculeni este un proiect economic important pentru orașul Ungheni și Republica Moldova per ansamblu deoarece proiectul respectiv prevede interconectarea drumului  R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni cu  viitoarea autostradă Târgu-Mureș-Iași- Ungheni, prin drumul de centură a orașului Ungheni și podul rutier  peste râul Prut,  ce urmează a fi construit cu suportul Guvernului României, a menționat Ministrul.

    Conform proiectului, drumul va fi lărgit de la 7 la 8 metri,  și efectuate lucrări de construcție a podurilor și podețelor, amenajarea  stațiilor de așteptare,accesul către instituțiile sociale și drumurile locale, trecerilor pietonale de tip zebră,  benzi rezonatoare dar și construcția unui drum de ocolire a satului Bahmut, raionul Călărași.

    În scopul îmbunătățirii siguranței rutiere în trafic,  lucrările de reconstrucţie şi modernizare vor implica reabilitarea întregului sistem rutier, reamenajarea intersecțiilor existente, corecții de traseu la km 63 și a curbelor din orașul Cornești prin construcția unui drum nou din resursele Fondului Rutier.

    Referitor la construcția unui pod peste râul Prut, ministrul a menționat că acesta va fi amplasat între satul Zagarancea și  satul Semeni. Decizia a fost luată de un grup de specialiști români și moldoveni în cadrul unei ședințe de lucru la Ungheni.

    Lista proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor la Ungheni nu se încheie aici. Pentru viitor sunt prevăzute și alte proiecte privind reabilitarea drumurilor în acest raion, a conchis Ministrul  cu referire  la  drumul R16 Bălți-Sculeni.
    După întrevederea cu administrația locală, ministrul a primit în audiență cetățenii.

    NOTĂ:  Reţeaua  drumurilor publice din raionul Ungheni este administrată de S.A. „Drumuri-Ungheni” și constituie  – 372,07 km, inclusiv:
    - naţionale – 104,87 km
    - locale – 267,2 km.

    Pe parcursul perioadei ianuarie-noiembrie 2011 din  mijloacele  Fondului  Rutier  pentru  reparaţia  şi  întreţinerea  drumurilor în raionul Ungheni au fost  executate lucrări   rutiere  în  sumă de  9672,3  mii lei, inclusiv S.A. „Drumuri–Ungheni” – 6615,4 mii lei.

    S.A.„Drumuri–Ungheni” a îndeplinit următoarele lucrări de reparaţie curentă şi întreţinere a drumurilor:
    a) plombarea gropilor cu utilizarea mixturii asfaltice în cantitatea de – 672,1 tone;
    b) instalarea indicatoarelor rutiere, în total – 388 buc.;
    c) sădirea puieţilor de salcîm pentru consolidarea sectoarelor de drum afectate de alunecării de teren 800 buc. și 300 puieți de nuc comun;
    d) instalarea pavilioanelor auto – 1 buc. (s.Buzdugani);
    e) pentru combaterea lunecuşului în perioada de iarna an.2011-2012 este pregătit material antiderapant  în cantitate de 1840 tone.
     
    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com