• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: Şi PLDM, şi PD trebuie să ofere garanţii că nu vor face jocul comuniştilor

    Mihai Ghimpu: Şi PLDM, şi PD trebuie să ofere garanţii că nu vor face jocul comuniştilor

    13.12.2011  

    După ce ieri liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că Marian Lupu, candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană la funcţia de şef al statului trebuie să ofere garanții că nu va readuce comuniștii la guvernare, astăzi liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că și PLDM trebuie să ofere aceleași garanții.

    Potrivit lui Vlad Filat, liderul PDM trebuie să semneze o anexă la acordul de constituire a AIE, care să prevadă ca partidul din care face parte să nu facă coaliţie cu Partidul Comuniştilor, iar partidele din AIE se angajează să susţină activitatea Guvernului şi să se abţină de la atacuri la adresa Guvernului.

    Liderul liberal, Mihai Ghimpu, susține că PLDM nu are legitimitatea de a cere aceste garanții, întrucât acordul AIE conține aceste prevederi. ,,Totuși, eu cred că și unii și alții trebuie să ofere garanții, PL este cointeresat nu numai PDM să nu facă coaliție cu PCRM, dar și PLDM să nu facă jocul comuniștilor”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii ,,Ora de Vârf” de luni, 12 decembrie, de la Radio Chișinău.
     
    Totodată, Mihai Ghimpu a spus că semnăturile deputaților din AIE de susținere a candidaturii lui Marian Lupu au greutate, doar dacă deputații sunt cu adevărat responsabili. Liderul liberal, are totuși, temerea că președintele nu va fi ales pe data de 16 decembrie: ,,Mi-i frică, că cei care promit că vor vota la 16 decembrie, nu se vor ține de cuvânt și vom ajunge la alegeri anticipate”.
     
    ARENA precizează că alegerile prezidențiale vor avea loc vineri, 16 decembrie. Astăzi, liderul PDM, Marian Lupu a anunțat că va depune dosarul pentru a fi ales la funcția de președinte al țării. Alianța de guvernare are 59 de deputați. Atât, Grupul Dodon, cât și opoziția comunistă au declarat că nu-l vor vota pe Marian Lupu.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com