• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vitalie Marinuța la o cafenea politică cu studenții liberali

    Vitalie Marinuța la o cafenea politică cu studenții liberali

    10.12.2011  

    Întâlnirea lui Vitalie Marinuţa cu membrii Clubului Studenților Liberali, a avut loc vineri, în incinta unei cafenele din Chişinău. Într-o atmosferă prietenoasă studenții şi ministrul au dat startul unei discuţii interesante şi  agreabile.

    În luarea sa de cuvânt, Vitalie Marinuţa a povestit  despre copilăria sa, despre experienţa obținută în anii de studenţie în Rusia, SUA şi despre munca asiduă, depusă spre atingerea scopurilor dorite.  ”La 28 de ani învățam alfabetul englez, iar prin nopți nedormite și mult efort la 30 de ani învățam deja la un Colegiu din SUA”. Tot în această ordine de idei, ministrul le-a dezvăluit studenților liberali şi câteva principii după care s-a condus şi care încă îi mai servesc în calitate de piloni. Unul dintre ele este : ”Niciodată nu trebuie să stai pe loc, să te opreşti. Mişcarea înseamnă viaţă, în întregul sens al cuvântului”.

    La solicitarea unuia dintre tinerii liberali,  Vitalie Marinuţa a explicat, care sunt deosebirile și asemănările dintre sistemele militare ruseşti şi americane. Ministrul a mai fost întrebat despre necesitatea unei armate în situația în care RM este un stat neutru. Marinuța a explicat că neutralitatea costă, ”din experiența altor state, observăm că statele neutre cheltuiesc mai mult pentru apărare. Avem un buget foarte auster pentru armată.”

    Spre sfârșitul întrevederii, invitatul  le-a sugerat tinerilor o strategie de colectare şi administrare a finanţelor, într-u îmbunătăţirea situației financiare a organizației.

    Aceasta este a șaptea cafenea politică organizată de Clubul Studenților Liberali, proiect ce are ca scop apropierea studenților de deputați, miniștri, funcționari publici într-o discuție neformală.

    Clubul Studenţilor Liberali este o structură politică de tineret constituită în cadrul Tineretului Liberal, din care fac parte circa 500 de studenți din majoritatea instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova. Scopurile CSL sunt promovarea valorilor liberale în mediul studenţesc, implicarea studenţilor în politică și crearea unei comunități studențești unite.

    Fotografiile de la eveniment le puteți găsi pe pagina Facebook a CSL.

    Departamentul comunicare al Clubului Studenților Liberali

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com