• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Gheorghe Şalaru: Este oportun ca satul Oxentea să fie aprovizionat centralizat cu apă din râul Nistru

    Gheorghe Şalaru: Este oportun ca satul Oxentea să fie aprovizionat centralizat cu apă din râul Nistru

    28.10.2011  

    Vineri, 28 octombrie 2011, Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru a efectuat o vizită de lucru în satul Oxentea, raionul Dubăsari.

    După vizitarea unor obiecte specifice ale localităţii, ministrul a participat la dezbaterile publice organizate de primăria din localitate cu concursul Centrului „Contact” privind problemele de mediu cu care se confruntă cei peste 3200 de locuitori ai satului.

    Participanţii la discuţii au abordat un şir de probleme stringente ale comunităţii printre care: managementul deşeurilor, aprovizionarea cu apă potabilă a localităţii, poluarea apelor rîului Nistru de pe urma activităţilor localnicilor, starea spaţiilor verzi, ş.a. La întrunire au luat cuvîntul consilierii locali, lucrătorii medicali, profesorii gimnaziului, funcţionarii primăriei, care au propus unele soluţii viabile de rezolvare a problemelor de mediu.

    Dl Gheorghe Şalaru a susţinut propunerea parvenită din partea cetăţenilor privind oportunitatea construcţiei unor poligoane de deşeuri pentru deservirea mai multor localităţi din raion, în loc de gunoişti mici pentru fiecare sat aparte. De asemenea, a fost susţinută propunerea aprovizionării centralizate a localităţii cu apă din Nistru şi nu din fântânile de mină, unde apa, în majoritatea cazurilor, nu corespunde standardelor de calitate. 

    În finalul întrevederii, ministrul mediului a făcut au apel către toţi cetăţenii satului Oxentea să participe activ la activităţile din cadrul Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com